Opleidingen

Inverde biedt kwaliteitsvolle opleidingen over bos-, groen- en natuurbeheer. Ons aanbod heeft voor elk wat wils, van de professionele natuurbeheerder tot de vrijetijdsnatuurliefhebber. Veiligheid en diepgaande kennis staan centraal in al onze opleidingen. We bieden verschillende types opleidingen aan:

 

Opleidingen op maat

Inverde is marktleider in Vlaanderen op het vlak van opleidingen over bos-, groen- en natuurbeheer. Jaarlijks ontvangen we duizenden cursisten, zowel professionals, eigenaars, vrijwilligers, studenten als geïnteresseerden in het beheer van de groene ruimte. Dankzij ons steeds groeiende aanbod voor openbare besturen, private groenbedrijven en andere organisaties doe je gegarandeerd diepgewortelde kennis op!

Neem een kijkje in het aanbod opleidingen op maat. Wil je de opleidingsnoden van je team bespreken of een opleiding aanvragen? Neem contact op met Carine Vander Meulen per e-mail of telefonisch op 0491 86 16 90. Bekijk de algemene voorwaarden.

Wij bieden

  • Cursussen op maat
  • Op je werkplek, voor jouw personeel, in jouw gemeente
  • Een ruim aanbod aan opleidingen over het beheer en beleid van bos, natuur en openbaar groen
  • Zowel theoretische cursussen als praktijkopleidingen
  • Volledige uitrusting voor praktijkopleidingen (werkmateriaal, veiligheidskledij en milieuvriendelijke brandstoffen)
  • Gespecialiseerde lesgevers met jarenlange ervaring
  • Individuele aanpak met bijzondere aandacht voor kwaliteit en veiligheid

Erkenning bosexploitatie

Erkenning Bosexploitatie

Wie een erkenning krijgt als koper van hout of bosexploitant heeft zich ertoe verbonden om jaarlijks een permanente vormingsdag te volgen. Zowel de koper, de exploitant als hun personeel dienen jaarlijks een vormingsdag (6 uur of 2 keer 3 uur) te volgen. Enkel indien de permanente vormingsdag werd gevolgd, krijgt de erkende koper of exploitant een nieuwe kaart voor het daaropvolgende kalenderjaar.

Ontdek hier ons specifiek aanbod voor kopers van hout en bosexploitanten.

Logo Agentschap voor Natuur en Bos

Interne opleidingen voor ANB-medewerkers

Als medewerker van het Agentschap voor Natuur en Bos kan je deze opleidingen volgen. De opleidingen zijn enkel zichtbaar als je ingelogd bent met je ANB-account.