Heb je de Tree Worker opleiding afgerond of ben je al professioneel boomverzorger? Dan zijn onze nascholingen van Tree Worker Academy beslist iets voor jou. Elke opleiding is kort en geeft je een heleboel extra kennis mee om je beroep als boomverzorger naar een hoger niveau te tillen. Bekijk hieronder het opleidingsaanbod.

rapporteren na  en boombeoordeling

Rapporteren na visuele boombeoordeling (VTA)

Je leert je expertise duidelijk te maken aan de klant en neemt daarbij op correcte wijze je verantwoordelijkheid op.

  • 3 oktober 2023 | Sint-Pieters-Leeuw
krr

Kroonverankering

 We beoordelen de verschillende plakoksels, dubbele toppen, zuigers … kritisch op hun risico. Zodat we aan de hand van een (kroon)verankering een acuut of toekomstig risico kunnen reduceren.

  • 24 oktober 2023 l Meise
sporen

Demonteren: Werken op klimsporen en standaard afvangtechnieken

In deze opleiding leren we bomen demonteren met behulp van klimsporen als er niet genoeg ruimte is om ze veilig te vellen. Je leert zaagmethodes, gecontroleerd takken begeleiden en efficiënt klimmen. Ook behandelen we complexe afvangtechnieken en het gebruik van een telekraan bij het vellen en demonteren van bomen.

Afvangen

Demonteren: Complexe afvangtechnieken

Doorgaans kan het afvangen met eenvoudige opstellingen, maar in sommige omstandigheden geven complexere opstellingen betere mogelijkheden. In deze praktijktraining gaan we aan de slag om breed inzetbare opstellingen op te bouwen en te gebruiken.

Telekraan

Demonteren: Telekraan

Een mobiele telekraan inzetten en gebruiken bij velling of demontage en de mogelijkheden en beperkingen hiervan begrijpen; 

  • 14 en 15 september | Oost-Vlaanderen
stuurl

Stuurlijnen gebruiken bij moeilijke vellingen

Het juiste gebruik aan van stuurlijnen: Welke hulpmiddelen en materiaal hebben we nodig? Hoe en waar plaatsen we onze stuurlijn? Welke zaagtechnieken gebruiken we en wat zijn de bijkomende risico’s?

  • februari 2024
afvalh

Inspiratiedag snoeiafval en afvalhout

Bij bomenonderhoud en vellingswerken komt er heel wat afval beschikbaar. Vaak wordt dit afgevoerd, tot brandhout gereduceerd of ter plaatse verspreid.

  • maart 2024
groeipl

Groeiplaatsverbetering in de praktijk

Een groeiplaats onderzoeken, inschatten en aan de slag met een duurzame inrichting om voor de boom een mooie toekomst te verzekeren.

  • maart 2024
snoei

Klimmend snoeien in de bovenkroon

Het toekomstperspectief van de boom verbeteren a.d.h.v. de snoei.

srt

Single rope werken in de boom

Tijdens deze opleiding leer je alle voor- en nadelen van de Single Rope Techniek kennen om deze nadien op veilige wijze toe te passen tijdens snoeiwerken.

Inverde

Inventarisatie van kleine boombestanden

Ga voor het duurzaam beheren van bomen van eenmalige boomingrepen naar een gestructureerde opvolging. Deze opleiding is erop gericht om je meer inzicht en vaardigheden te geven in het belang, de opmaak en het verdere gebruik van een boominventaris.

klim

Reddend klimmen

De situatie van een klimmer in nood correct en snel kunnen inschatten, is een reddingstechniek die elke professionele boomverzorger moet beheersen. Het leven van een collega-klimmer kan ervan afhangen.

ehbo

EHBO-bijscholing voor boomverzorgers

Als hulpverlener ben je verplicht om jaarlijks 4 uur bijscholing te volgen om je brevet te verlengen.  Om in noodsituaties de juiste handelingen te stellen, is regelmatig opfrissen van de belangrijkste handelingen met een bijscholing EHBO een must.

ehbo

EHBO-basisopleiding voor boomverzorgers

Het vak van boomverzorger is niet zonder risico. Daarom is veiligheid voor jezelf en voor je collega’s steeds prioritair. Het correct toepassen van eerste hulp bij een ongeval of een ziekte kan een mensenleven redden.

Heb je de Tree Worker opleiding afgerond of ben je al professioneel boomverzorger? Dan zijn onze nascholingen van Tree Worker Academy beslist iets voor jou.

Elke opleiding is kort en geeft je een heleboel extra kennis mee om je beroep als boomverzorger naar een hoger niveau te tillen. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uK-1t683zM8?si=6Y6kvyGqr5ntp-kA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>