Jouw referentie voor natuuropleidingen in Vlaanderen

Opleidingen en certificering

Jaarlijks verwelkomen we duizenden natuurprofessionals in de Inverde opleidingen, variërend van beleidsmedewerkers tot de arbeiders op het veld. Onze voornaamste motivatie is al 30 jaar lang het streven naar een veilig, efficiënt, biodivers en klimaatbestendig natuurbeheer in Vlaanderen.

Inverde is de officiële opleidingspartner van het Agentschap voor Natuur en Bos. We investeren in de kennis en praktijkervaring van medewerkers op het gebied van bos-, groen- en natuurbeheer, zowel in opleiding als in de erkenning en certificering van verworven vaardigheden. 

"Onze opleidingen worden steeds gegeven op maat van de klant. Bij Inverde gaat het niet over hoeveel cursisten we opleiden of hoeveel opleidingen we geven. Het enige wat telt is welke verandering het creëert. "
~ Raf Somers, directeur Inverde

Innovatie en expertise

We wisselen regelmatig kennis uit in (Europese) onderzoeksprojecten. Zo houden we de vinger aan de pols en komen we in contact met innovatieve expertise en ervaringen, met een échte impact op de natuur.

We blijven continu op zoek naar nieuwe expertise in verschillende vakgebieden om onze kennis en aanbod te verruimen. Ben jij (freelance) expert in een vakgebied en heb je een idee voor een nieuwe opleiding in ons aanbod? Laat het weten, stuur een e-mail naar info@inverde.be, dan toetsen we de mogelijkheden met je af.

De komende jaren betrekken we je nog meer bij onze werking. Ga je effectief aan de slag met de geleerde zaken? Geef je je kennis door aan anderen? Kortom, welke impact heeft Inverde via haar cursisten op het terrein en hoe kunnen we die blijven vergroten en nog beter meten? Zo blijven we sleutelen aan ons opleidingsaanbod en een optimaal natuurbeheer in Vlaanderen.

"Als lesgever wil je mensen naar huis sturen vol verwondering, maar ook met praktisch toepasbare kennis waar ze de volgende dag al mee aan de slag kunnen."
~ Tom Joye, lesgever bij Inverde

Inverde als kennisplatform voor natuur

Naast opleidingen, biedt Inverde je ook een bron van natuurkennis als bezieler van de Ecopedia website. Ecopedia wordt onderhouden door verschillende kennisinstituten in de natuursector en is de bron bij uitstek voor informatie over natuur en natuurbeheer in Vlaanderen. Daarnaast bieden we verschillende publicaties te koop aan op onze website over natuur-, bos- en groenbeheer. 

Tuinrangers voor meer biodiversiteit in onze tuinen

Kreeg jij al eens een Tuinranger op bezoek? Wij leiden enthousiaste en gepassioneerde tuiniers op, zodat zij gratis advies kunnen verlenen in steden en gemeenten die intekenen op het project in Vlaanderen en Brussel. Zo helpen zij die steden en gemeenten biodiverser en klimaarobuuster te worden, via de tuinen van de inwoners. En jij als inwoner kan zelf aan de slag in je tuin met waardevolle tips op maat. 

Met Inverde maken we deel uit van Natuurinvest en werken we in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en volg ons op Facebook en LinkedIn