Bij Inverde geven we je de nodige hulpmiddelen om aan de slag te gaan om een natuurbeheerplan op te maken. In dit overzicht zie je het volledige gamma rond het Natuurbeheerplan in één oogopslag. Je volgt best eerst de basisopleiding 'Het Natuurbeheerplan' voordat je duikt in een verdiepende opleiding.

De opleidingen in de categorie Verdieping Planopmaak zorgen er samen voor dat je het best mogelijke natuurbeheerplan opstelt.

De opleidingen in de categorie Verdieping Natuurbeheer spitsen zich toe op de drie meest voorkomende types natuurstreefbeelden: bos, grasland en heide. Zo kan jij je focussen op de natuurstreefbeelden die relevant zijn voor jouw gebied. 

"Tijdens de basisopleiding ‘het natuurbeheerplan’ bespreken we welke natuur in aanmerking komt, welke subsidies er zijn voor jouw natuurgebied, hoe monitoring verloopt. En er is ook ruimte voor jouw vragen, specifiek voor jouw natuurgebied."
~ Liselot Ledene, expert Natuurwetgeving
Liselot

Liselot Ledene

Liselot gaat wild op wetgeving, wat een beetje atypisch is voor een bio-ingenieur in land- en bosbeheer. Geef haar een case en ze spit ze uit tot op het bot. Met veel plezier laat ze jullie de bomen door het complexe bos van de natuurbehoudswetgeving zien.

Arne

Arne Deriemaecker

Arne is bioloog , bio-ingenieur en gepassioneerd natuurbelever.  Hij werkt sinds september 2022 bij Natuurinvest. Hij geeft opleidingen en maakt digitale kennis op het online platform Ecopedia.be over o.a. Natura 2000, natuurbeheerplannen en natuurmanagement. Hij werkt ook mee aan Europese projecten over Natura 2000.

rollin

Rollin Verlinde

Rollin is gespecialiseerd in ecologie en faunabeheer, maar heeft als bio-ingenieur ook veel kennis over het beheer van bossen, graslanden, waters en exoten. Hij is voornamelijk bezig met de uitbouw van ecopedia.be, het online platform voor bos- en natuurbeheer.

Willy Verbeke

Willy Verbeke

Willy is al sinds 1992 werkzaam bij Natuurinvest en zijn voorgangers. Zijn expertise ligt voornamelijk op het gebied van plantkunde, met specifieke focus op praktische toepassingen.  Hij heeft een brede interesse in vegetatieonderzoek, bosbeheer, graslandbeheer, biomassavalorisatie, houtbeheer, bomen en bossen.