Nieuws

Studie toekomstige houtbeschikbaarheid Vlaanderen

7 december 2018

Ben je bosbeheerder of boseigenaar? De KU Leuven is op zoek naar jouw inbreng voor een grootschalige studie over toekomstige houtbeschikbaarheid in Vlaanderen. Er wordt gepeild naar je visie op bosbeheer en naar de huidige trends in de bosbeheerpraktijk. Met deze informatie worden toekomstscenario’s gedefinieerd die zullen worden gebruikt in deze studie. Vul de online enquête in voor 20 december via https://bosbeheervlaanderen.limequery.com/959129?lang=nl


Dossier 'Stoken met hout' op Ecopedia

6 december 2018

Stoken met hout is op het vlak van CO2-productie één van de meest duurzame vormen van verwarming. Helaas leidt het verkeerd gebruik van kachels en haarden tot andere vormen van milieuvervuiling. Verwarmen met hout is namelijk een bron van dioxines en fijn stof. Dat ligt echter voor het grootste deel aan verouderde installaties en slechte stooktechniek. Lees op Ecopedia onze tips om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

> meer info


Cadeautip: het nieuwe boek van het Hallerbos

29 november 2018

Op zoek naar een mooi kerstgeschenk? Geef het prachtige nieuwe boek van het Hallerbos cadeau! De auteurs van dit boek zijn elk op hun manier met het Hallerbos verbonden. Dat geldt ook voor fotograaf Jan Decreton en collega-fotografen die uit hun enorme archief de beste beelden hebben geselecteerd. Met verwondering en bewondering kijk je naar hun schitterende foto’s en ontdek je het Hallerbos zoals je het nog nooit hebt gezien. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad!
Nu te koop in onze webshop via https://www.inverde-shop.be/hallerbos.


Inschrijvingen Tree Worker online!

12 november 2018

De inschrijvingen voor het opleidingstraject Tree Worker - editie 2019 staan online. Schrijf je snel in via https://inverde.be/cursus/1587 want de plaatsen zijn beperkt!

Wil je boomverzorger worden en wil je dit hoofdzakelijk vanuit een hoogwerker doen? Volg dan de specialisatie hoogwerker in het opleidingstraject Tree Worker. Een hoogwerker maakt de fysieke en technisch uitdagende klimtechnieken overbodig. En hij is enorm handig, zeker voor het bomenonderhoud langs wegen. Inschrijven voor de hoogwerker specialisatie kan via https://inverde.be/cursus/3473.


Maak kennis met de kamsalamander

7 november 2018

Maak kennis met de kamsalamander! Wie zijn ze, wat doen ze en vooral, hoe kan je ze helpen? Neem een kijkje in hun bijzondere leefwereld met deze nieuwe Ecopedia video: https://youtu.be/Ov2iDYRfxWA.


Natuurinvest zoekt een Learning consultant

30 oktober 2018

Ons vormingsteam zoekt een nieuwe collega! Als Learning consultant sta je in voor een kwaliteitsvolle vorming voor het Agentschap voor Natuur en Bos. Een boeiende job waarbij je een duidelijke visie op leren omzet in creatieve programma’s. Solliciteren kan tot 11 november.

> Bekijk de vacature


Openbare aanbesteding van het jachtrecht Reewild/Everzwijn - licenties voor 2019

8 oktober 2018

Openbare aanbesteding van het jachtrecht onder de vorm  van licenties voor 2019 op Reewild en of Everzwijn in domeinen van het Agentschap voor Natuur en Bos te Ravels, Arendonk, Mol-Postel en Merksplas

De openbare aanbesteding wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos en vindt plaats op woensdag 21 november 2018 om 14.00 uur in het Boshuis te  2380 Ravels, Jachtweg 27.

> Meer info


Save the date: Kennisdag eco2eco

26 september 2018

In het project eco2eco werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project gaat zijn laatste jaar in en daarom wordt er op 4 april 2019 in Ossendrecht (NL) opnieuw een Kennisdag eco2eco georganiseerd.

Op die dag worden de waardevolle projectresultaten en inzichten gedeeld en kan je praktische workshops over ‘kwaliteitshout uit topnatuur’ bijwonen. Een aantal onderwerpen die zeker aan bod komen, zijn verjonging en wildbescherming, bostracking, planten onder scherm, het belang van bodem, nieuwe verkoopmethoden en meer. Daarnaast is er volop ruimte om allerlei mensen uit het werkveld te ontmoeten. Noteer de datum alvast in je agenda, deelname is gratis.

> Meer info


Hameringsopdrachten in openbare bossen

30 augustus 2018

Om de hameringsteams van het Agentschap voor Natuur en Bos te ondersteunen bij hameringen (bleswerken) in bossen van openbare besturen start Natuurinvest, via raamcontract, een proefopzet op met externen. We stellen een pool samen van geïnteresseerde bedrijven die specifieke diensten kunnen verlenen in het hameringsproces.

> Meer info


Vacature Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed

20 augustus 2018

Natuurinvest is op zoek naar een 'Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed'. Je houdt van het creatief herbestemmen van gronden en panden in de natuur. Je weet hoe je moet onderhandelen met geïnteresseerde partijen om tot een win-win overeenkomst te komen: marktconform, goed voor alle partijen én de natuur.

Je gaat graag met mensen met allerlei achtergronden aan de slag, van boswachter, gemeente of nutsbedrijf tot horeca-uitbater. Je bent vriendelijk en kordaat en je zet graag je tanden in een stevig pak werk waar je structuur en efficiëntie in kan scheppen. Dan ben je onze ideale Verantwoordelijke herbestemming gronden & vastgoed.

> Solliciteer nucopyright :: Natuurinvest • 2018 | disclaimer | webmaster