Tree Worker Academy schoolt boomverzorgers bij tot nichespecialisten


Al meer dan 15 jaar organiseert Inverde haar basisopleiding tot Tree Worker. Daarmee leiden we ieder jaar zo’n 50-tal cursisten met succes op tot professioneel boomverzorger. Met de Tree Worker Academy geeft Inverde boomverzorgers de kans om zich verder te bekwamen naar een hoger niveau. Geïnteresseerde boomverzorgers kunnen nascholingen volgen naar keuze en groeien zo door tot gedegen specialisten binnen allerlei takken van de boomverzorging. De Academy is er bovendien ook voor de meer ervaren boomspecialist. Yves de Roder, coördinator Tree Worker Academy: “Wij willen mensen simpelweg een goed vak leren.”

Voor elke Tree Worker, pas afgestudeerd of ervaren rot in het vak

Als Tree Worker ben je nooit uitgeleerd, ook niet als je al langer in het vak zit. Er zijn heel wat specifieke vaardigheden die een grote meerwaarde vormen voor de job, en waarmee je je kan specialiseren in een bepaalde niche.

Stijn Vervoort, cursist: "Bijna iedereen die met bomen bezig is, probeert iets goeds te doen en doet dit met veel passie. En eigenlijk is de job ook eindeloos qua kennis, je bent nooit uitgeleerd.”

Breed scala aan praktijk- en theorielessen door referenties in de sector

De Tree Worker Academy biedt je een breed scala aan nascholingen. Alle opleidingen worden kort gehouden en bestaan uit één, maximaal twee dagen. In het aanbod vind je zowel praktijktrainingen als opleidingen, gaande van het demonteren van bomen, tot  inspiratiedagen en de verplichte EHBO-bijscholingen.

Yves de Roder, coördinator Tree Worker Academy: “Binnen de Academy werken we met zo’n 20 lesgevers, elk gespecialiseerd in een specifieke niche. We werken in een sector die erg aan het evolueren is, en waarin het cruciaal is om mee te zijn met de laatste kennis en technieken. Onze mensen houden de vinger aan de pols, en zijn referenties binnen de wereld van de boomverzorging.”

Stijn Vervoort, cursist: “Ik vind de lesgevers erg bekwaam, het zijn stuk voor stuk autoriteiten binnen hun vakgebied. Ze proberen de materie over te brengen met hart en ziel, op een begrijpelijke manier. Als cursist voel je dat er veel kennis zit achter de zaken die zij je laten zien.” 

TWA


Met de Tree Worker Academy spelen we in op de noden van boomverzorgers. Ze krijgen op een toegankelijke manier de kans om te blijven groeien in hun vak en hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dat is niet alleen goed voor hun eigen job, maar ook voor iedereen. Want hoe meer aanwezigheid van bomen in ons steeds meer verstedelijkt landschap én specialisten met kennis van zaken, hoe beter we een antwoord kunnen bieden aan onder meer de klimaatverandering.

Stijn Vervoort, cursist: “Het is absurd hoeveel je kan leren over bomen, het is ook een wereld die erg in beweging is. Elke dag nog leer ik bij. Het is een kleine wereld waar iedereen elkaar kent. Van zodra je oprecht interesse hebt in het onderwerp en wil bijleren, voel je dat andere mensen hun kennis graag delen en je verder helpen.” 

Benieuwd naar wat de Tree Worker Academy voor jou in petto heeft? Je ontdekt het hier!