Examen Natuurmanagement - specialisatie natuurinspecteur

Examen Natuurmanagement - specialisatie natuurinspecteur
 • Inhoud

  Het examen bestaat uit een theoretisch en praktisch onderdeel, meer bepaald een schriftelijk examen en een veldoefening. De veldoefening moet je vooraf maken en bezorgen aan de verantwoordelijke van de oefening. Dien je de veldoefening te laat in? Dan kan je niet deelnemen aan het examen. Hier lees je nog eens het examenreglement en de eindtermen na.

  Slaag je voor het examen? Dan ontvang je een getuigschrift voor ‘Natuurmanagement – Specialisatie Natuurinspecteur’. Door te slagen voor het examen bewijs je je kennis over natuurwetgeving en handhaving in Vlaanderen. Het getuigschrift 'Natuurmanagement – Specialisatie Natuurinspecteur’ is een meerwaarde op je CV voor functies binnen de natuursector.

  Volg je deze cursus in zelfstudie? Schrijf je dan in voor het examen. Zo krijgen je na de inschrijving toegang tot het cursusmateriaal en alle informatie over de veldoefening.

  Het is mogelijk om je in te schrijven voor meerdere of alle examens Natuurmanagement.

 • Praktische Info

  De te kennen leerstof bestaat uit volgende onderdelen:

  • natuurwetgeving
  • communicatieve vaardigheden
  • soortenkennis

  De eindtermen van deze onderdelen vind je hier.

  Daarnaast is het verplicht een veldoefening te maken. Deze moet je vooraf maken en indienen bij de verantwoordelijke van de oefening.
  Naast de eindtermen van de specialisatie moeten ook alle eindtermen van 'Natuurmanagement - basis' gekend zijn. Deze vind je hier.

 • Voor wie?

  Voor iedereen die in het bezit is van het getuigschrift 'Natuurmanagement - basis' of het getuigschrift 'Bosbouwbekwaamheid' kan deelnemen aan het examen. Het specialisatiegetuigschrift is geen noodzakelijke voorwaarde om te solliciteren voor de functie Natuurinspecteur bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Hiervoor is enkel het basisgetuigschrift nodig. Het behalen van het specialisatiegetuigschrift kan nog gebeuren na aanwerving bij het ANB.

   
 • Lesgever
  Liselot Ledene

  Liselot Ledene

  Liselot gaat wild op wetgeving, wat een beetje atypisch is voor een bio-ingenieur in land- en bosbeheer. Geef haar een case en ze spit ze uit tot op het bot. Met veel plezier laat ze jullie de bomen door het complexe bos van de natuurbehoudswetgeving zien.

   

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen