Poelen en natuurlijke vijvers

 Poelen en natuurlijke vijvers
 • Inhoud

  Water brengt leven. Dit is zeker waar voor een poel of natuurvijver. Voorwaarde is wel dat je deze goed aanlegt en beheert. Hoe diep moet de poel zijn? Hoe groot? En welke vorm heeft hij best? Waar leg je de poel of vijver aan? Dit zijn belangrijke vragen, die je best oplost voordat je eraan begint.

  In deze opleiding leer je enkele basisprincipes over het aanleggen van een nieuwe poel. Je maakt kennis met het ecosysteem poel en leert het begrijpen. Ook het onderhoud bekijk je. Verder krijg je informatie over plant- en diersoorten die in je poel of vijver kunnen opduiken. Na deze opleidingsdag kan je aan de slag om een schitterend nieuw stukje natuur aan te leggen.

  Deze opleiding kadert in de Green Deal Natuurlijke Tuinen. Zo willen we samen de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen.
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig

   
 • Voor wie?

  Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en nog weinig voorkennis heeft.

   
 • Lesgever
  Rollin Verlinde

  Rollin Verlinde

  Rollin is gespecialiseerd in ecologie en faunabeheer, maar heeft als bio-ingenieur ook veel kennis over het beheer van bossen, graslanden, waters en exoten. Hij is voornamelijk bezig met de uitbouw van ecopedia.be, het online platform voor bos- en natuurbeheer.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen