Grassen en zeggen herkennen

Zegge
 • Inhoud

  Alle planten die er uit zien als gras, kunnen we onderbrengen in twee groepen: de echte grassen zitten in de grote grassenfamilie; alle andere zijn zogenaamde schijngrassen. Binnen deze laatste groep vormen de zeggen het grootste geslacht.

  In deze cursus proberen we alle grassen en schijngrassen die we op het terrein tegenkomen op naam te brengen. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar met enige oefening en als je weet waarop te letten, is er heel veel mogelijk.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt de basisbegrippen van plantensystematiek en morfologie onder de knie, uit gevolgde lessen of door zelfstudie.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die in zijn vrije tijd of beroepshalve regelmatig met planten bezig is: terreinbeheerders, studenten, natuurgidsen en andere plantenliefhebbers.

   
 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen