Plantenfamilies herkennen

Plantenfamilies herkennen
 • Inhoud

  Wil je weten hoe die prachtige plant heet die je tijdens je wandeling tegenkomt? Dan kan je die beginnen determineren. Een heus karwei, zeker als je niet weet tot welke familie de plant behoort.

  Daar helpt deze cursus je bij. Je maakt kennis met de meest voorkomende Vlaamse plantenfamilies. En je leert het verschil tussen bijvoorbeeld een schermbloemige of een kruisbloemige.

  Vanaf dan gaat het determineren bijna vanzelf. Want als je de plantenfamilie herkent, is het een stuk eenvoudiger om planten te leren kennen en orde te zien in het plantenrijk.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die planten wil leren herkennen.

   
 • Lesgever
  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Lees ook op Ecopedia

Gerelateerde opleidingen