Opleidingen Beleid & Innovatie

Beleid & Innovatie

Opleidingen over de meest recente beleidskeuzes en wetgeving over bos- en natuurbeheer. En ook opleidingen over innovatieve en economisch interessante projecten horen bij dit thema. Hieronder vind je een lijst van alle opleidingstitels binnen het thema Beleid & Innovatie.

Wil je een overzicht van alle data en locaties van deze opleidingen?

Bekijk het gedetailleerde overzicht via de opleidingzoeker

Onze klanten aan het woord

"Een dag in het veld met Wim Massant is als een prachtige vakantiedag voor mij."

Bram

"Zeer interessante opleiding met prachtige voorbeelden in de praktijk! Bart is een fantastische gids."
Kaat

"Het sterkte punt van lnverde: het zijn mensen met veel ervaring en ze geven dat door"
Kevin

"Goede opleiding, uitleg wordt mooi gestaafd met elementen uit de omgeving."
Sylvia

Onze lesgevers

Lesgever Liselot Ledene

Liselot Ledene

Liselot gaat wild op wetgeving, wat een beetje atypisch is voor een bio-ingenieur in land- en bosbeheer. Geef haar een case en ze spit ze uit tot op het bot. Met veel plezier laat ze jullie de bomen door het complexe bos van de natuurbehoudswetgeving zien.

Lesgever Rollin Verlinde

Rollin Verlinde

Rollin is gespecialiseerd in ecologie en faunabeheer, maar heeft als bio-ingenieur ook veel kennis over het beheer van bossen, graslanden, waters en exoten. Hij is voornamelijk bezig met de uitbouw van ecopedia.be, het online platform voor bos- en natuurbeheer.

Lesgever Sarah Rousseaux

Sarah Rousseaux

Sarah is bioloog en werkt bij Inverde aan Europese projecten rond Natura 2000. Ze geeft ook opleidingen en maakt digitale kennis op het online platform Ecopedia.be over o.a. Natura 2000, natuurbeheerplannen en natuurmanagement.

Lesgever Willy Verbeke

Willy Verbeke

Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Lesgever Wim Massant

Wim Massant

Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.