Werken met maaimachines in natuurbeheer

Werken met maaimachines in natuurbeheer
 • Inhoud

  In deze tweedaagse praktijkopleiding leer je met de meest gangbare maai- en hooimachines werken. De tractor met schijvenmaaier, hooikeerder en opraapwagen komen hierbij aan bod.

  We starten met een korte briefing over het gevoerde beheer, de terreinomstandigheden en de veiligheidsrichtlijnen. Daarna word je in kleine groepen ingedeeld en intensief begeleid. We werken met een doorschuifsysteem waarbij je telkens met een andere maai- en hooimachine leert werken. Ook het onderhoud van de machines komt aan bod.

  Op het einde van de laatste dag beschik je over voldoende vaardigheden en kennis om autonoom aan de slag te gaan.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt een opleiding tractor gevolgd of voldoende ervaring met het rijden met de tractor. Je hoeft zeker nog geen ervaring te hebben in het gebruik van een maai- en hooimachine.

  Heb je echter nog nooit met een tractor gereden dan is het raadzaam om eerst de basisopleiding tractorgebruik te volgen.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Vrijwilligers natuurverenigingen, particulieren met hooiland en andere geïnteresseerden.

 • Lesgever
  Koen Pans

  Koen Pans

  Koen heeft een opleiding tuinbouw en boomverzorging gedaan. Vroeger werkte hij bij een tuinaanlegbedrijf en daarna bij Waters en Bossen (het vroegere ANB) als bosarbeider. Toen heeft hij de kans gegrepen om als praktijkinstructeur bosarbeiders op te leiden bij Inverde. Omdat één van zijn grote interesses techniek is, legt hij zich momenteel toe op de grotere machines, in het bijzonder tractoren en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen