Sectordag bosexploitatie

Erkenning bosexploitatie

Sectordag bosexploitatie
 • Inhoud

  De sectordag is een mix van actuele informatie over bosexploitatie en informele contacten tussen collega’s. En de sectordag geldt als permanente vormingsdag voor de erkenningsregeling bosexploitatie.

  De volgende sectordag vindt plaats in 2023. In 2022 is er dus geen sectordag.

 • Programma

  De dag bestaat uit verschillende workshops in een mix van theorie en praktijk.

 • Praktische Info

  Mee te nemen

  • Weerbestendige kledij
  • Stevige schoenen
  • Veiligheidshelm en fluovest
  • Pen en papier

  Voorzien materiaal

  • Koffie, thee, water en een broodjeslunch worden voorzien

  Cursusmateriaal

  • Lesmateriaal kan je downloaden via 'mijn leeromgeving'

  Erkenningskaart

  De sectordag geldt als permanente vormingsdag voor de erkenningsregeling bosexploitatie. Gelieve je erkenningskaart mee te brengen zodat we je aanwezigheid kunnen noteren.

  Gedragscode

  Als je inschrijft voor deze opleiding verklaar je je akkoord met de gedragscode opgesteld door het Erkenningscomité. Je kan deze gedragscode hier nalezen.

   
 • Voor wie?

  Voor erkende bosexploitanten en kopers van hout

 • Lesgever
  Geert Bruynseels

  Geert Bruynseels

  Geert is van opleiding landbouwingenieur. Daarna specialiseerde hij zich in de praktische kant van het bosbeheer, met focus op boomgericht bosbeheer. Daarnaast is hij gepassioneerd door de houtmarkt en het vermarkten van hout. Daarbij heeft hij extra aandacht voor het belang van de lokale markt en het duurzaam gebruik van hout.

   
  Robbie Goris

  Robbie Goris

  Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie.

  Naast het beheer van bossen houdt hij zich ook bezig met lesgeven voor Inverde.

  Koen Pans

  Koen Pans

  Koen heeft een opleiding tuinbouw en boomverzorging gedaan. Vroeger werkte hij bij een tuinaanlegbedrijf en daarna bij Waters en Bossen (het vroegere ANB) als bosarbeider. Toen heeft hij de kans gegrepen om als praktijkinstructeur bosarbeiders op te leiden bij Inverde. Omdat één van zijn grote interesses techniek is, legt hij zich momenteel toe op de grotere machines, in het bijzonder tractoren en alles wat daarbij komt kijken.

  Filip De Bleeckere

  Filip De Bleeckere

  Filip heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en ruim 15 jaar als praktijklesgever bij Inverde. Hij heeft daardoor heel wat expertise opgedaan omtrent bosbeheer in de praktijk. Als praktijklesgever heeft hij ook veel nationale en internationale ervaring in de Europese standaarden en certificaten in alle niveaus voor het kettingzaaggebruik.

   

  Kris Pans

  Kris Pans

  Kris is al meer dan 25 jaar vertrouwd met hydrauliek in al zijn facetten. Hij ontwerpt en optimaliseert hydraulische installaties, zowel mobiele als industriële. Vertrouw hem een hydraulische machine toe en hij zal elke onderhoudsbeurt of complexe herstellingsklus tot een goed einde brengen. Graag neemt hij jullie mee in de wondere wereld van onder andere pompen, stuurschuiven, cilinders, motoren en slangen.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen