Ladingzekerheid

Ladingzekerheid
 • Inhoud

  "Bestelwagen verliest lading op snelweg." Zo'n berichten hoor je te vaak in de media. Dat komt meestal omdat de lading onnauwkeurig werd vastgemaakt. Daardoor bestaat er een groot risico dat de lading verschuift of van het vervoermiddel valt tijdens het transport. Levensgevaarlijk voor jezelf en andere weggebruikers. 

  Wil je niet dat het jou overkomt? Dan is deze opleiding voor jou. Je maakt kennis met verschillende technieken en hulpmiddelen om een lading te zekeren en je leert hoe je berekent welke middelen je moet gebruiken. En je krijgt inzicht in het wettelijk kader waaraan het vastmaken van een lading moet voldoen.

  Na de theoretische uitleg krijg je zelf uitgebreid de tijd om te oefenen onder de vakkundige begeleiding van onze expert.

 • Praktische Info

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Voor wie?

  Voor iedereen die te maken heeft met het vervoeren en/of laden van lading op aanhangwagens of open bestelwagens (enkel rijbewijs B of BE).

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

 • Lesgever
  Koen Pans

  Koen Pans

  Koen heeft een opleiding tuinbouw en boomverzorging gedaan. Vroeger werkte hij bij een tuinaanlegbedrijf en daarna bij Waters en Bossen (het vroegere ANB) als bosarbeider. Toen heeft hij de kans gegrepen om als praktijkinstructeur bosarbeiders op te leiden bij Inverde. Omdat één van zijn grote interesses techniek is, legt hij zich momenteel toe op de grotere machines, in het bijzonder tractoren en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Lees ook op Ecopedia

Gerelateerde opleidingen