Harmonisch Park- en Groenbeheer - Knot- en hakhoutbeheer

Opleiding op Maat

Hakhoutbeheer
 • Inhoud

  Hakhout is een vorm van bosbeheer die eeuwen lang werd toegepast in Vlaanderen. Er worden dikwijls hoge natuurwaarden aan toegedicht en veel beheerders willen het hakhoutbeheer daarom opnieuw opnemen. In deze cursus leer je de historische context van hakhoutbeheer, welke boomsoorten het meest geschikt zijn en wat de praktische voor- en nadelen zijn.

  In de theoretische uiteenzetting bespreken we de ecologische processen bij hakhoutbeheer, voorbeelden uit binnen- en buitenland en de afzet van hakhoutproducten.

  Maar daar blijft het vandaag niet bij. In de namiddag ga je immers het terrein op en zal de uitgebreide demo de 'hakhoutman of -vrouw' ongetwijfeld in je aanwakkeren. Naast de theorie krijg je dus ook een heleboel praktische tips om zelf goed aan de slag te kunnen.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die meer wil weten over deze historisch belangrijke bosbedrijfsvorm.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen