Tijdens onze opleidingen Materiaal & Veiligheid leren onze experts je veilig, ergonomisch en vakkundig werken met machines. Ook het machine-onderhoud komt in deze opleidingen aan bod.

Materiaal & Veiligheid

Klaar voor jouw volgende opleiding?

Ontdek meteen alle huidige opleidingen binnen het thema materiaal & veiligheid in ons aanbod mét alle data en locaties.

Mis nooit een opleiding

Wil je graag als eerste weten welke opleidingen doorgaan binnen het thema materiaal & veiligheid ? En geïnspireerd worden met verrassende video’s en artikels? Dan is onze nieuwsbrief materiaal & veiligheid iets voor jou. Je ontvangt elke maand een nieuwsbrief op maat.

Opleidingen op maat

Wist je dat je deze opleidingen ook kan laten inplannen op maat van je organisatie? We hebben zelfs een resem titels die we enkel 'op maat' aanbieden en altijd afstemmen op de specifieke noden van onze klanten.

Kettingzaagopleidingen en examens

Wil je leren werken met de kettingzaag? Neem dan deel aan één van onze opleidingen kettingzaaggebruik. Na de opleiding kan je je inschrijven voor één van onze examens en je European Chainsaw Certificate behalen.

Je hoeft geen opleiding te hebben gevolgd om een examen te kunnen afleggen. En examens kan je afleggen bij verschillende beoordelingscentra.

Wel is het verplicht om een certificaat te hebben van het voorgaande niveau om deel te kunnen nemen aan de opleiding van het volgende niveau. De verschillende niveaus en bijhorende examens vind je op deze overzichtspagina.

Materiaal & Veiligheid

Maak kennis met onze lesgevers

Filip De Bleeckere

Filip De Bleeckere

Filip deelt al 15 jaar lang zijn uitgebreide expertise over bosbeheer tijdens zijn lessen. En hij heeft een pak expertise met de Europese kettingzaagstandaarden en certificaten. Met zijn meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en projectverantwoordelijke in groenprojecten kan je wel zeggen dat Filip voor Inverde een standaard op zichzelf is.

Koen Pans

Koen Pans

Koen heeft een passie voor techniek. En hij houdt van het grotere speelgoed. Daarom legt hij zich bij Inverde toe op de grotere machines. Door zijn verleden als tuinaanlegger en bosarbeider weet hij perfect waar cursisten nood aan hebben. Zo weet hij technische materie op een boeiende manier te brengen.

Robbie Goris

Robbie Goris

Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie. Naast les geven voor Inverde en kurkdroge artikels schrijven over bosgereedschap, houdt hij zich ook bezig met het beheer van bossen.

Valentijn De Cock

Valentijn De Cock

Valentijn startte als landschaps-en tuinarchitect. Ondertussen werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting.

Kris Hofkens

Kris Hofkens

Kris is gespecialiseerd in boombeheer en volgt met verve de European Chainsaw Certificates op. Door zijn diepgewortelde kennis van die kettingzaagstandaarden is hij de ideale, streng maar sympathieke examinator voor ECC 1 tot en met 3.