Opleidingen Materiaal & Veiligheid

Materiaal en veiligheid

Onze experts leren je veilig, ergonomisch en vakkundig werken met machines. Ook het machine-onderhoud komt in deze opleidingen aan bod. Hieronder vind je een lijst van alle opleidingstitels binnen het thema Materiaal & Veiligheid.

Wil je een overzicht van alle data en locaties van deze opleidingen?

Bekijk het gedetailleerde overzicht via de opleidingzoeker

Opleidingen op maat

Wist je dat je deze opleidingen ook kan laten inplannen op maat van je organisatie? We hebben zelfs een resem titels die we enkel 'op maat' aanbieden en altijd afstemmen op de specifieke noden van onze klanten.

Onze klanten aan het woord

"De passie voor het materiaal en de technieken, maar ook voor de natuur, druipt er bij de lesgever van af. Wat ik heb geleerd, neem ik mee voor m'n leven."

Erika

"Goede focus op verschillende technieken en de feedback was een goede vertrouwensboost."

Bjorn

"Handig dat er zo veel materiaal beschikbaar is. We konden meteen onze handen vuil maken en alles zelf proberen."

Pieter

"Goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Robbie heeft kennis van zaken en oog voor de veiligheid. Verrassend hoeveel je kan leren op één dag!"

Christel

Onze lesgevers

Filip De Bleeckere

Filip De Bleeckere

Filip deelt al 15 jaar lang zijn uitgebreide expertise over bosbeheer tijdens zijn lessen. En hij heeft een pak expertise met de Europese kettingzaagstandaarden en certificaten. Met zijn meer dan 30 jaar ervaring in de sector als houtexploitant en projectverantwoordelijke in groenprojecten kan je wel zeggen dat Filip voor Inverde een standaard op zichzelf is.

Koen Pans

Koen Pans

Koen heeft een passie voor techniek. En hij houdt van het grotere speelgoed. Daarom legt hij zich bij Inverde toe op de grotere machines. Door zijn verleden als tuinaanlegger en bosarbeider weet hij perfect waar cursisten nood aan hebben. Zo weet hij technische materie op een boeiende manier te brengen.

Robbie Goris

Robbie Goris

Robbie startte zijn bosloopbaan op z'n vijfde met het omhakken van dode boompjes. Later verdiepte hij zich in de principes van het natuurgetrouw bosbeheer, de productie van kwaliteitshout en ecologisch verantwoorde bosexploitatie. Naast les geven voor Inverde en kurkdroge artikels schrijven over bosgereedschap, houdt hij zich ook bezig met het beheer van bossen.

Valentijn De Cock

Valentijn De Cock

Valentijn startte als landschaps-en tuinarchitect. Ondertussen werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting.

Kris Hofkens

Kris Hofkens

Kris is gespecialiseerd in boombeheer en volgt met verve de European Chainsaw Certificates op. Door zijn diepgewortelde kennis van die kettingzaagstandaarden is hij de ideale, streng maar sympathieke examinator voor ECC 1 tot en met 3.