Nieuws

Europese boom van het jaar verkozen

24 maart 2017

De prachtige zomereik ‘oak Jozef’ uit Polen is uitgeroepen tot Europese boom van het jaar! Een boom met een indrukwekkende geschiedenis en met een waardevolle plaats in de lokale gemeenschap. De Belgische inzending, de linde uit Massemen, is geëindigd op de twaalfde plaats. >meer info


Hulpgids voor de kwaliteitsbeoordeling van hout op stam en geveld hout

22 maart 2017

Je kan vanaf nu de 'Hulpgids voor de kwaliteitsbeoordeling van hout op stam en geveld hout' bestellen in de Inverde shop. Deze praktische gids bevat essentiële gegevens voor kwaliteitsbeoordeling en normering van hout op stam én liggend hout. De gids ondersteunt de bosbouwer bij het beoordelen van een boom, en dit zowel voor bomen op stam als voor geveld hout. >meer info


Studiereis bosbeheer naar Biebrza en Bialowieza

21 februari 2017

Ben jij ook al lang geïnteresseerd in bos en bosbeheer? En stopt dit niet aan de landsgrenzen? Grijp dan snel je kans. Schrijf je in voor onze studiereis eind mei naar de bossen in Noordoost-Polen en trek er op uit samen met bosbeheerders en boseigenaars van de bosgroepen en andere geïnteresseerde bosliefhebbers. >meer info


Vacature twee Ingenieurs groendienst

14 februari 2017

Stad Gent is op zoek naar twee Ingenieurs (m/v/x). Stad Gent stelt meer dan 4000 mensen tewerk om haar beleid te vertalen naar een optimale dienstverlening. Maak ook jij binnenkort deel uit van dit team? >bekijk de vacature


Stem voor de Europese boom van het jaar

2 februari 2017

De prachtige dorpslinde van de Wetterse deelgemeente Massemen is één van de zestien bomen die deze maand verkozen kan worden tot Europese boom van het jaar. Laat je stem horen op www.treeoftheyear.org!


7 percelen in concessie in het Hageland voor natuurgericht graslandbeheer

1 februari 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) geeft in het Hageland 7 percelen in concessie voor natuurgericht graslandbeheer. De concessies natuurbeheer hebben een looptijd van 5 jaar en zullen voorlopig toegewezen worden in een openbare zitting die doorgaat op donderdag 23 februari 2017 om 9:30 uur in Holsbeek.

>meer info


Groen licht voor GrasGoed

19 januari 2017

Groen licht voor GrasGoed! Op 26 januari gaat het Interreg Grensregioproject ‘Natuurlijk Groen als Grondstof’, kortweg ‘GrasGoed’, van start. Met dit project zullen 4 natuurbeheerders, 6 bedrijven en 2 kennisinstellingen uit Vlaanderen en Zuid-Nederland de grazige resten van natuurbeheer een tweede leven geven. Bijvoorbeeld als veevoer, bodemverbeteraar, biocomposiet voor bouwmaterialen of vezels voor papier en karton. Tijdens de conferentie vertellen deskundige sprekers alles over het GrasGoed-project en kan je bespreken of en hoe je bij dit project betrokken kunt worden. Interesse? Er zijn nog enkele plaatsen! Meld je uiterlijk morgen, 20 januari, aan op www.grasgoed.eu/aanmelden. Deelname is gratis!

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt met de steun van:


ANB en Natuurinvest starten 2017 met sterk voornemen

12 januari 2017

Meteen een sterk voornemen voor 2017! Als projectpartners binnen 2B Connect ondertekenden het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurinvest de Business and Biodiversity pledge. Die roept bedrijven wereldwijd op tot meer biodiversiteit en vormde een belangrijk sluitstuk van het Business and Biodiversity Forum in Cancun op 2 en 3 december 2016.

Biodiversiteit verankeren in het milieumanagement van bedrijven is dan ook een belangrijke doelstelling van Interreg-project 2B Connect. Met het ondertekenen van de pledge, zetten trouwens ook medeprojectpartners Sibelco en Regionaal landschap Lage Kempen die doelstelling nog eens kracht bij. Maar ook wereldspelers zoals Nestlé, L’Oréal en BASF uitten alvast hun engagement om te werken aan biodiversiteit. Bekijk de volledige lijst met ondertekenaars.


Boslessen.nl

5 januari 2017

Op boslessen.nl vind je twaalf boslessen voor inzicht in bosbeheer. Deze website is de digitale versie van een boekwerkje door Simon Klingen en gaat over bos, bosbeheer en over mensen, beheerders zowel als bosbezoekers.


Vacature Boswachter (M/V)

20 december 2016

Leefmilieu Brussel, de administratie voor leefmilieu en energie, zoekt voor zijn afdeling Kwaliteit van het leefmilieu en natuurbeheer, een Boswachter (m/v). >bekijk de vacature


Vacature Houtadviseur

16 december 2016

De Nationale Unie Houtsector heeft een vacature voor onmiddellijke indiensttreding van een tweetalige houtadviseur (M/V). Meer info vind je op de jobpagina.


Doe mee met de Winterwedstrijd van het ANB

8 december 2016

December is cadeautjesmaand! Ook bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Je maakt kans op een tablet en 10 exemplaren van het kinderboek 'Een afspraakje in het bos'. Waag je kans op www.natuurenbos.be/wedstrijd. Deelnemen kan tot en met maandag 19 december.


Word professioneel boomverzorger

6 december 2016

Droom jij er al lang van om boomverzorger te worden? In januari gaat onze cursus Tree Worker opnieuw van start. Het opleidingstraject is volledig afgestemd op het behalen van het certificaat van European Tree Worker. Je krijgt les van boomverzorgers en mensen uit het werkveld, vanuit hun eigen ervaring. Je bent verzekerd van een kwaliteitsvolle basis waarmee je later aan de slag kan.

>Meer info


Winterbarbecue in 't Spaans Huis

28 november 2016

Onze concessionaris 't Spaans Huis in Tervuren organiseert op vrijdag 16 december een gezellige winterbarbecue om het jaar feestelijk af te sluiten. Meer info vind je op hun Facebook pagina.

Zelf ook geïnteresseerd om concessionaris te worden in een prachtig natuurgebied? Neem een kijkje op Natuurlocaties voor meer informatie.copyright :: Natuurinvest • 2017 | disclaimer | webmaster