De webinars van Inverde

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je portemonnee en het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen, wij hoeven geen lokaal te boeken en ook de lesgever blijft thuis. Zo besparen we samen kosten. Daarom is een webinar goedkoper dan een klassieke opleiding. En daarbij stoten we minder CO2 uit. Goed voor je portemonnee en het milieu dus.

 Webinar: Aan de slag met bloemenweides

Webinar: aan de slag met bloemenweides

Dinsdag 9 maart van 9u30 tot 11u30 | Online Webinar

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moeten beginnen? Dan is dit webinar voor jou.

Bloemenweides kan je niet overal aanleggen. De grond mag niet te voedselrijk zijn en het moet in volle zon. Ook de keuze van het zaadmengsel dat je inzaait is belangrijk. Na de aanleg is een juist beheer dan weer belangrijk.

Tijdens dit webinar leer je alles over de aanleg, het beheer en onderhoud van bloemenweides. Je ontdekt het verschil tussen een bloemenakker en bloemenweide. En je komt te weten hoe je een weide bloemenrijker maakt. Zo heb je alle info om de juiste plek te zoeken en aan de slag te gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

 Webinar: Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Webinar: Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Dinsdag 23 maart van 9u tot 12u | Online Webinar

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de situatie buiten bossen. We bespreken de verschillende verbodsbepalingen, vergunnings- en toelatingsplichten bij het kappen van bomen buiten bos. Dat doen we aan de hand van cases en handige beslissingstools.

Na deze webinar vind jij jouw weg door de complexe materie rond bomen kappen. En weet je bij welke instanties je terecht kan voor de juiste vergunning of meer advies.

 Webinar: Hoe zaai ik een bos?

Webinar: Hoe zaai ik een bos?

Dinsdag 30 maart van 14u tot 16u | Online webinar

Wil je nieuw bos realiseren? Of moet je je bos verjongen? En denk je hierbij aan zaaien als alternatief voor aanplanten? Dan is dit webinar voor jou.

Tijdens dit webinar leer je alles over de voor- en nadelen van zaaien en welke soorten hiervoor geschikt zijn. Na afloop heb je inzicht in het proces van het zaaien, van terreinvoorbereiding tot het zaaien zelf. Ook staan we even stil bij relevante regelgeving. Zo heb je een pak info om zelf aan de slag te gaan met het zaaien van bos.

 Webinar: Herstel en vegetatie van de Brabantse heide

Webinar: Herstel en vegetatie van de Brabantse heide

Woensdag 31 maart van 14u tot 16u |  Online webinar

Tijdens dit webinar voor natuurliefhebbers duik je dieper in de wondere wereld van de Brabantse heide. Expert Willy Verbeke vertelt je alles over deze zeldzame heidevegetatie die voorkomt op de armste bodems van de Brabantse wouden. Je ontdekt het onderscheid tussen droge heide, heischraal grasland en eiken-berkenbos.

Willy neemt je mee in de geschiedenis van de Brabantse Heide, de standplaats en de restauratie . Natuurlijk komt ook het beheer aan bod.

Webinar: Een overzicht van graslandvegetaties

Webinar: Een overzicht van graslandvegetaties

Woensdag 21 april van 14u tot 16u | Online Webinar

In dit webinar zetten we samen deze verschillende benamingen op een rij. Lesgever en graslandexpert Willy geeft je ook meer uitleg over de vegetatiesamenstelling, abiotische kenmerken en het natuurbeleid.

Daarnaast komen planten, bodems, beheer, BWK-codes, natuurstreefbeelden en habitats in Natura 2000 aan bod. Verschillende soorten grasland worden besproken: van droog tot vochtig en van voedselrijk tot voedselarm.

 Webinar: Toegankelijkheid en recreatieve activiteiten in natuurterreinen

Webinar: Toegankelijkheid en recreatieve activiteiten in natuurterreinen

Dinsdag 4 mei van 9u30 tot 11u30 | Online Webinar

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de wetgeving over toegankelijkheid en het organiseren van recreatieve activiteiten in natuurterreinen. We bespreken hoe je snel en efficiënt een toegankelijkheidsregeling opmaakt en voor welke activiteiten je een toestemming moet aanvragen. Ook de uitzonderingen komen uitgebreid aan bod.

 Webinar: Natuurwetgeving in een notendop

Webinar: Natuurwetgeving in een notendop

Dinsdag 1 juni van 9u30 tot 11u30 | Online Webinar

Tijdens deze webinar gaan we dieper in op de wet- en regelgeving die de natuur beschermt in Vlaanderen. Je krijgt een overzicht met verwijzing naar informatiebronnen. Bovendien reiken we je handige tips en schema’s aan om jouw vragen over natuurwijzigingen vlot(ter) te kunnen beantwoorden. Zo kan je met een gerust gemoed aan de slag in de natuur.

 Klimaatslim bosbeheer

Klimaatslim bosbeheer - Op naar weerbare Natura 2000-bossen

Online webconferentie  | Gratis

Klimaatverandering. Het is dé factor waarmee je rekening moet houden als je nieuw bos wil creëren. En dat is net wat we allemaal willen: meer bos. Maar ook bij het beheer van bestaande bossen moet je rekening houden met het veranderende klimaat.

Dat is in een notendop de insteek van deze virtuele Natura 2000-inspiratiedag. Tijdens twee gratis webconferenties serveren we je een cocktail van wetenschappelijke inzichten en concrete praktijkcases. Nadien beschik je over een pak tips en tricks waarmee je aan de slag kan in elke boscontext en Natura 2000-boshabitat.

Hoe het werkt

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.