De webinars van Inverde

Algemene fruitbomen in voedselbossen

Algemene fruitbomen in voedselbossen

Dinsdag 5 september 19u30 tot 22u

We spreken tijdens deze webinar over de standplaats, aanplant en het onderhoud en beheer van gangbaar en minder gangbaar (groot)fruit in voedselbossen.

Natuurbegraafplaats De Utrecht (NL)©KAbeels

Begraven en natuur: een perfecte combinatie?

Donderdag 14 september 10u00 tot 12u

Wil jij weten hoe je kan meewerken aan een begraafplaats van de toekomst? Wil je meewerken aan vergroening en omvorming van begraafplaatsen en dat met een beperkt extensief onderhoud?  Tijdens dit webinar ontdek je welke mogelijkheden er zijn om begraafplaatsen met natuur te combineren en op welke manier je aan de slag kan gaan in je eigen gemeente. 

Houtkanten

Houtkanten en de wet

Donderdag 21 september 9u30 tot 12u

Houtkanten, hagen en heggen zijn erg waardevol en de Vlaamse en lokale overheden stimuleren de aanleg en het onderhoud ervan. Maar je dient rekening te houden met een aantal voorwaarden. In dit webinar geven we een antwoord op de belangrijkste vragen zodat je met een gerust hart, én de juiste vergunningen, aan de slag kan gaan. 

Ontwerp en aanleg van voedselbossen

Praktische tips bij de aanleg van voedselbossen

Dinsdag 26 september 19u30 tot 22u

Sander Van Daele, expert agroforestry en bosuitbreiding bij BOS+ legt je stap voor stap uit hoe je praktisch aan de slag gaat. Van aankoop tot aanplant. 

Houtkanten

Natuurvriendelijk beheer van historische en gedegradeerde houtkanten

Dinsdag 17 oktober 9u30 tot 12u

Tijdens de webinar leert expert Sus Willems je hoe je historische houtkanten herkent én hoe je ze weer herstelt. Je kan dit webinar combineren met een halve dag excursie. 

Houtkanten

Houtkanten: tips bij aanpak, aanplant en beheer

Donderdag 25 oktober 9u30 tot 12u

Houtkanten zijn veelzijdig en belangrijk. Maar hoe begin je eraan? Waar bestel je plantsoen? Wanneer plant je? Hoe beheer je ze? En wat met achterstallig beheer? Dit webinar gaat dieper in op deze vragen. 

Ziekten en plagen in voedselbossen

Ziekten en plagen in voedselbossen

Dinsdag 10 oktober 19u30 tot 22u 

Je krijgt een overzicht van de vaak voorkomende ziekten en plagen bij diverse boomsoorten en klein fruit in voedselbossen in Vlaanderen. Hoe je er best mee omgaat en welke preventieve maatregelen je kan nemen.

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je je vóór de start van de webinar registreert via de webinarlink. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen.

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.