De webinars van Inverde

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je portemonnee en het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen, wij hoeven geen lokaal te boeken en ook de lesgever blijft thuis. Zo besparen we samen kosten. Daarom is een webinar goedkoper dan een klassieke opleiding. En daarbij stoten we minder CO2 uit. Goed voor je portemonnee en het milieu dus.

 Webinar: Natuurwetgeving in een notendop

Webinar: Natuurwetgeving in een notendop

Dinsdag 1 juni van 9u30 tot 11u30 | Online Webinar

Tijdens deze webinar gaan we dieper in op de wet- en regelgeving die de natuur beschermt in Vlaanderen. Je krijgt een overzicht met verwijzing naar informatiebronnen. Bovendien reiken we je handige tips en schema’s aan om jouw vragen over natuurwijzigingen vlot(ter) te kunnen beantwoorden. Zo kan je met een gerust gemoed aan de slag in de natuur.

 Webinar: Basisbegrippen van de ecologie

Webinar: Basisbegrippen van de ecologie

Donderdag 3 juni  van 10u tot 12u  | Online webinar

De natuursector gebruikt heel wat ecologisch vakjargon. Soms lijkt het wel alsof je een diploma ecologie nodig hebt om te begrijpen wat er wordt bedoeld.

En net daarom is dit webinar dé ideale inleiding in deze boeiende materie. Je krijgt op een begrijpelijke manier een inleiding tot een aantal elementaire kernbegrippen. En je krijgt inzicht in de complexiteit van ecologie en leert de verschillende milieuproblematieken beter begrijpen.

Aan het einde van dit webinar heb je een basiskennis over natuur in de brede zin van het woord.

Webinar: Voedselbossen: wat zegt de wet?

Webinar: Voedselbossen: wat zegt de wet?

Vrijdag 25 juni van 9u30 tot 11u30 | Online Webinar

Voedselbossen zijn nieuw én een hot topic in Vlaanderen.  Maar wat zegt de wet? Dat ontdek je tijdens dit webinar. Je gaat dieper in op de wetgeving die van toepassing kan zijn op voedselbossen.

Aan de hand van een aantal concrete cases bekijk je de mogelijkheden voor voedselbossen in Vlaanderen. Na dit webinar ben je op de hoogte van de relevante wetgeving. En weet je welke vergunningen je nodig hebt. Zo kan je met een gerust geweten aan de slag

 Webinar: Boswetgeving

Webinar: Boswetgeving

Dinsdag 15 juni van 9u tot 12u | Online Webinar

Wil je dieper duiken in de wet- en regelgeving die van toepassing is op bossen? Dan is dit webinar voor jou.

Je leert over de juridische definitie van bos, het geïntegreerde, multifunctionele bosbeheer en hoe bosbescherming in Vlaanderen wettelijk geregeld is. Je bespreekt de verbodsbepalingen in openbare en private bossen en het beheerplan.

Welke regeling je moet toepassen bij het kappen van bomen in bossen (beheerkap versus ontbossing) komt ook aan bod.

Hoe het werkt

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.