Ontwerp en aanleg van voedselbossen

Praktische tips bij de aanleg van voedselbossen

Dinsdag 26 september 19u30 tot 22u

Sander Van Daele, expert agroforestry en bosuitbreiding bij BOS+ legt je stap voor stap uit hoe je praktisch aan de slag gaat. Van aankoop tot aanplant. 

Bodemsanering

Kennismaking met fytoremediatie

Vrijdag 29 september 9u30 tot 11u30 

Mario Clemmens en Dirk Dubin doen de techniek en de meerwaarde van fytoremediatie uit de doeken. Daarnaast zetten ze de voor- en nadelen van deze innovatieve techniek op een rijtje en verduidelijken dat het verder verfijnen van deze techniek een permanente uitdaging is en blijft. 

Houtkanten

Houtkanten: tips bij aanpak, aanplant en beheer

Donderdag 5 oktober 9u30 tot 12u

Houtkanten zijn veelzijdig en belangrijk. Maar hoe begin je eraan? Waar bestel je plantsoen? Wanneer plant je? Hoe beheer je ze? En wat met achterstallig beheer? Dit webinar gaat dieper in op deze vragen. 

Ziekten en plagen in voedselbossen

Ziekten en plagen in voedselbossen

Dinsdag 10 oktober 19u30 tot 22u 

Je krijgt een overzicht van de vaak voorkomende ziekten en plagen bij diverse boomsoorten en klein fruit in voedselbossen in Vlaanderen. Hoe je er best mee omgaat en welke preventieve maatregelen je kan nemen.

Houtkanten

Natuurvriendelijk beheer van historische en gedegradeerde houtkanten

Dinsdag 17 oktober 9u30 tot 12u

Tijdens de webinar leert expert Sus Willems je hoe je historische houtkanten herkent én hoe je ze weer herstelt. Je kan dit webinar combineren met een halve dag excursie. 

Bodemsanering

Praktisch aan de slag met fytoremediatie

Vrijdag 27 oktober 9u30 tot 12u30

Sprekers Dirk Dubin en Mario Clemmens nemen je mee in de verschillende stappen die nodig zijn om met fytoremediatie aan de slag te gaan.  

water

Regenwater en vergroenen slim combineren

Vrijdag 24 november 9u30 tot 11u30

Birgit De Bock geeft je de technische uitleg en de nodige bagage over groenblauwe netwerken. Zoals de wettelijke vereisten op vlak van waterberging en de belangrijkste inhouden.

houtkanten

Houtkanten en de wet

Woensdag 29 november 9u30 tot 12u

Houtkanten, hagen en heggen zijn erg waardevol en de Vlaamse en lokale overheden stimuleren de aanleg en het onderhoud ervan. Maar je dient rekening te houden met een aantal voorwaarden. In dit webinar geven we een antwoord op de belangrijkste vragen zodat je met een gerust hart, én de juiste vergunningen, aan de slag kan gaan. 

Beheer van invasieve struiken in zandige regio’s

Beheer van invasieve struiken in zandige regio’s

Woensdag 21 februari 9u tot 11u

Tijdens dit gratis webinar kom je meer te weten over invasieve struiken, hoe deze best te verwijderen zijn, mogelijke alternatieven en hoe we zelf ons steentje kunnen bijdragen.

Voedselbossen

Wetgeving van voedselbossen

Dinsdag 7 mei 19u30 tot 21u

Tijdens de webinar bespreken we in detail de actuele wetgeving die van toepassing is op agro-ecologische systemen met bomen.

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je je vóór de start van de webinar registreert via de webinarlink. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen.

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.