De webinars van Inverde

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.

 Ziekten en plagen in voedselbossen

Ziekten en plagen in voedselbossen

Dinsdag 4 oktober van 19u30 tot 21u30

In voedselbossen kom je ook plagen tegen. Meer nog, de diversiteit in een voedselbos kan zelfs een versterkend effect op plagen hebben. In dit webinar krijg je een overzicht van de vaak voorkomende ziekten en plagen bij diverse boomsoorten en klein fruit in voedselbossen in Vlaanderen. Hoe je er best mee omgaat en welke preventieve (beheer)maatregelen je kan nemen komen uitgebreid aan bod.   

ecc

Waarom zou elke kettingzaaggebruiker een ECC moeten hebben?

Maandag 10 oktober 13u30 tot 15u00

In dit webinar kom je alles te weten over wat de meerwaarde van European Chainsaw Certificate (ECC) is voor jou en je organisatie. In de eerste plaats als bewijs van iemand zijn of haar kennis en vaardigheid om veilig met de kettingzaag te werken. Hiermee kun je ook ongevallen voorkomen (met bijhorend leed, arbeidsongeschiktheid, schade) in ieder zijn voordeel …  Dit voor verschillende niveaus, vastgelegd in de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards of ECS). 

treeworkeracademy

Infosessie Tree Worker Academy

Maandag 10 oktober van 20u tot 21u

Heb je de Tree Worker opleiding afgerond of ben je al professioneel boomverzorger? Dan zijn onze nascholingen van Tree Work Academy echt iets voor jou. Elke opleiding is kort en geeft je een heleboel extra kennis mee om je beroep als boomverzorger naar een hoger niveau te tillen.
 

boomkappen

Boswetgeving en bomen kappen binnen bossen

Dinsdag 8 november 9u tot 12u

Wil je dieper duiken in de wet- en regelgeving die van toepassing is op bossen? Dan is dit webinar voor jou. Je leert over de juridische definitie van bos, het geïntegreerde, multifunctionele bosbeheer en hoe bosbescherming in Vlaanderen wettelijk geregeld is. Je bespreekt de verbodsbepalingen in openbare en private bossen en het beheerplan. Welke regeling je moet toepassen bij het kappen van bomen in bossen (beheerkap versus ontbossing) komt ook aan bod.

bomen buiten bos

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Dinsdag 22 november 9u  tot 12u

Wil je bomen kappen? Dan moet je rekening houden met heel wat wettelijke bepalingen. Want bomen vallen onder een brede waaier aan wetgeving. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de situatie buiten bossen. We bespreken de verschillende verbodsbepalingen, vergunnings- en toelatingsplichten bij het kappen van bomen buiten bos. Dat doen we aan de hand van cases en handige beslissingstools. Na dit webinar vind jij jouw weg door de complexe materie rond bomen kappen. En weet je bij welke instanties je terecht kan voor de juiste vergunning of meer advies.

ecologie

Basisbegrippen van de ecologie

Woensdag 23 november 09u30 tot 11u30

De natuursector gebruikt heel wat ecologisch vakjargon. Net daarom is dit webinar dé ideale inleiding waar je op een begrijpelijke manier uitleg krijgt over de elementaire kernbegrippen. Ook krijg je inzicht in de complexiteit van ecologie en leert de verschillende milieuproblematieken beter begrijpen. Aan het einde van dit webinar heb je een basiskennis over natuur in de brede zin van het woord.

natuurbeheerplan

Het natuurbeheerplan

Woensdag 7 december 9u30 tot 11u30 

Natuurbeheerplan is het middel bij uitstek om als beheerder je geplande beheer te formaliseren. En om je doelstellingen op vlak van ecologie, bosbeheer, landschap en cultuurhistorie of recreatie te realiseren. Tijdens dit webinar geven we je alle basisinformatie die je nodig hebt om van start te gaan met een natuurbeheerplan. Na dit webinar ken je de krijtlijnen van het natuurbeheerplan en weet je waar je verdere nuttige info kan vinden. Zo krijg je links mee naar een pak nuttige info, zoals de berekeningsexcel voor subsidies. Er is ook voldoende ruimte voorzien om vragen te stellen.

natuurwetgeving

Natuurwetgeving in een notendop

Dinsdag 13 december 10u tot 12u

Welke vergunning heb je nodig om die zieke boom te kappen? Mag een poel zomaar geruimd worden?  Natuurelementen, vegetaties en soorten zijn in Vlaanderen beschermd door verschillende wetgeving. Bovendien is die wetgeving bijzonder complex en weinig gekend. Tijdens deze webinar gaan we dieper in op de wet- en regelgeving die de natuur beschermt in Vlaanderen. Je krijgt een overzicht met verwijzing naar informatiebronnen en reiken we je handige tips en schema’s aan om jouw vragen over natuurwijzigingen vlot(ter) te kunnen beantwoorden.

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.