De webinars van Inverde

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.

etli

Infosessie Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Dinsdag 25 januari om 20u

Heb je interesse om aan de opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting te starten maar zit je nog met vragen en wil je graag weten wat het allemaal inhoudt? Dat kan! Tijdens de gratis online infosessie vertelt lesgever Alexandra je alles over de opleiding. Natuurlijk is er op het einde van de infosessie uitgebreid tijd voor vragen.

Praktisch aan de slag met fytoremediatie - Bodemsanering met beplanting

Praktisch aan de slag met fytoremediatie - Bodemsanering met beplanting

Vrijdag 28 januari van 9u30 tot 12u30

Planten inzetten om de bodem en het grondwater te zuiveren van giftige stoffen, dat is fytoremediatie. Het is een ecologische saneringstechniek. De planten verwijderen verontreinigende stoffen uit het milieu, slaan ze op in hun weefsel en breken ze af tot onschadelijke producten.

Tijdens dit webinar nemen sprekers Dirk Dubin en Mario Clemmens je mee in de verschillende stappen die nodig zijn om met fytoremediatie aan de slag te gaan. Ze maken je wegwijs in de code van goede praktijk en reiken handvaten aan om de haalbaarheid in te schatten en projecten in te richten, te beheren en te monitoren. Deze verschillende aspecten worden toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden.

Aan de slag met bloemenweides

Aan de slag met bloemenweides

Woensdag 16 februari van 13u30 tot 16u

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moeten beginnen? Dan is dit webinar voor jou.

Tijdens dit webinar leer je alles over de aanleg, het beheer en onderhoud van bloemenweides. Je ontdekt het verschil tussen een bloemenakker en bloemenweide. En je komt te weten hoe je een weide bloemenrijker maakt. Zo heb je alle info om de juiste plek te zoeken en aan de slag te gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Invasieve exoten van de Europese Unielijst

Invasieve exoten van de Europese Unielijst

Donderdag 24 februari 10u tot 12u

Vanuit Europa moeten de lidstaten actie ondernemen tegen bepaalde invasieve exoten.Hoe gaat Vlaanderen daarmee om en wat wordt er verwacht van natuurbeheerders? Wat kan jij als natuurbeheerder doen om de invasieve exoten op de Europese Unielijst aan te pakken? Dat ontdek je tijdens dit webinar.

Je krijgt een inzicht in de Europese regelgeving. En je leert meer over de drietrapsaanpak die voorgesteld wordt om invasieve exoten te beheren of beheersen.  Daarnaast worden er ook een aantal soorten besproken in voorbeelden. Je wordt ook wegwijs gemaakt naar de informatie die beschikbaar is op Ecopedia.

Inspirerende praktijkvoorbeelden van vergroende begraafplaatsen

Inspirerende praktijkvoorbeelden van vergroende begraafplaatsen

Donderdag 24 maart van 10u tot 12u

Hoe vorm je een versteende, grijze begraafplaats om tot een weelderige oase? Of hoe richt je bestaand groen in als natuurbegraafplaats? Dat ontdek je tijdens dit webinar.

Lesgever en expert Karina Abeels biedt je concrete tips aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. Ze bespreekt hoe de bestuurders en beheerders van Sint-Niklaas, Roeselare, Zoersel, Drongen en Aalst de omvorming van hun begraafplaatsen aanpakten. Daarbij worden ook enkele korte filmpjes getoond. 

Op het einde van dit webinar ga je naar huis met een hoop nieuwe ideeën, voorbeelden en tips. Zo heb je een zicht op de bestaande mogelijkheden in je eigen gemeente of stad. En weet je hoe je zelf praktisch aan de slag kan met creatieve oplossingen. 

 Webinar: Regenwater en vergroenen slim combineren

Regenwater en vergroenen slim combineren

Vrijdag 6 mei van 09u30 tot 11u30

Water langer vasthouden is meer dan ooit noodzakelijk. En ook de roep om meer vergroening klonk nog nooit zo luid. Gelukkig bevatten tuinen en openbare ruimte in steden en dorpen een gigantisch potentieel. Net daarom is er nood aan meer kennis bij de realisatie van groenblauwe netwerken.

Die krijg je tijdens dit webinar van expert Birgit De Bock. Zij geeft je de technische uitleg en de nodige bagage over groenblauwe netwerken.

Vergroot de biodiversiteit van je stad met Bart Backaert

Vergroot de biodiversiteit van je stad met Bart Backaert

Vrijdag 24 mei van 10u tot 12u

Hoe richt je een stad in om de aanwezige biodiversiteit te bevorderen en nieuwe soorten aan te trekken? Dat ontdek je tijdens dit webinar. Bart Backaert vertelt je hoe zijn stad Aalst het aanpakt.

Op het einde van dit webinar heb je een inzicht in de grote biodiversiteit van een stad. Daarnaast verzamel je een hoop inspiratie, goede tips, praktische stappen en concrete praktijkvoorbeelden waarmee je aan de slag kan in je eigen stad.

Bij dit webinar hoort ook een excursie

Hoe het werkt

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.