De webinars van Inverde

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.

Vergroot de biodiversiteit van je stad met Bart Backaert

Vergroot de biodiversiteit van je stad met Bart Backaert

Vrijdag 24 mei van 10u tot 12u

Hoe richt je een stad in om de aanwezige biodiversiteit te bevorderen en nieuwe soorten aan te trekken? Dat ontdek je tijdens dit webinar. Bart Backaert vertelt je hoe zijn stad Aalst het aanpakt.

Op het einde van dit webinar heb je een inzicht in de grote biodiversiteit van een stad. Daarnaast verzamel je een hoop inspiratie, goede tips, praktische stappen en concrete praktijkvoorbeelden waarmee je aan de slag kan in je eigen stad.

Bij dit webinar hoort ook een excursie

vb

Standplaatsvereisten van voedselbossen

Dinsdag 31 mei van 19u30 tot 21u30

Tijdens de webinar leer je over de belangrijke rol van de bodem en de relatie met op de aanwezige vegetatie. Zowel biotiek (het bodemleven) als abiotiek (de minerale samenstelling, vochtgehalte, nutriënten, textuur) komen uitgebreid aan bod.

voedselbossen

Speciale fruitsoorten in voedselbossen

Dinsdag 7 juni van 19u30 tot 21u30

Tijdens dit webinar bespreken we de standplaats, aanplant en het onderhoud en beheer van speciale boomsoorten die eetbare, vlezige vruchten produceren zoals nashi, pawpaw, szechuanpeper en meer. We bekijken hoe ze bij ons toegepast kunnen worden en wat we ervan mogen verwachten.  

voedselbossen

Algemene fruitbomen in voedselbossen

Dinsdag 21 juni van 19u30 tot 21u30

Tijdens de webinar bespreken we de standplaats, aanplant en het onderhoud en beheer van gangbaar en minder gangbaar (groot)fruit aan bod, zoals appels, peren, kersen en pruimen maar ook walnoten, kweepeer, mispel, perzik en abrikoos.

Inspirerende praktijkvoorbeelden van vergroende begraafplaatsen

Inspirerende praktijkvoorbeelden van vergroende begraafplaatsen

Do 8 september van 10u tot 12u

Hoe vorm je een versteende, grijze begraafplaats om tot een weelderige oase? Of hoe richt je bestaand groen in als natuurbegraafplaats? Dat ontdek je tijdens dit webinar.

Lesgever en expert Karina Abeels biedt je concrete tips aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden. Ze bespreekt hoe de bestuurders en beheerders van Sint-Niklaas, Roeselare, Zoersel, Drongen en Aalst de omvorming van hun begraafplaatsen aanpakten. Daarbij worden ook enkele korte filmpjes getoond. 

Op het einde van dit webinar ga je naar huis met een hoop nieuwe ideeën, voorbeelden en tips. Zo heb je een zicht op de bestaande mogelijkheden in je eigen gemeente of stad. En weet je hoe je zelf praktisch aan de slag kan met creatieve oplossingen. 

Voedselb

Kleinfruit in voedselbossen

Dinsdag 13 september van 19u30 tot 21u30

Tijdens de webinar komt het kennisgebaseerde beheer van kleinfruitsoorten aan bod. Het gaat dan over rode bes, zwarte bes, kruisbes, braam, framboos, tayberry, Japanse wijnbes, blauwe bes, kiwi en kiwibes, Gojibes, honingbes, appelbes en duindoorn.   

voedselbossen

Ontwerp en aanleg van voedselbossen

Dinsdag 27 september van 19u30 tot 21u30

Tijdens de webinar legt Sander Van Daele, expert agroforestry en bosuitbreiding bij BOS+, je stap voor stap uit hoe je praktisch aan de slag gaat: van aankoop van de grond tot aanplant van de bomen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je waar je essentiële informatie kan verzamelen en welke keuzes je moet maken vooraleer je enthousiast aan het planten slaat.

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.