Beheer van invasieve struiken in zandige regio’s

Beheer van invasieve struiken in zandige regio’s

Woensdag 21 februari 9u tot 11u

Tijdens deze gratis webinar kom je meer te weten over invasieve struiken, hoe deze best te verwijderen zijn, mogelijke alternatieven en hoe we zelf ons steentje kunnen bijdragen.

basisbegrippen ecologie

Basisbegrippen van de ecologie

Dinsdag 5 maart 13u tot 15u30

De natuursector gebruikt heel wat ecologisch vakjargon. Aan het einde van deze webinar heb je een basiskennis over natuur in de brede zin van het woord. 

Natuurwetgeving in een notendop

Natuurwetgeving in een notendop

Dinsdag 12 maart 9u30 tot 11.30u

Tijdens de webinar ‘natuurwetgeving in een notendop’ gaan we in op de wet- en regelgeving die de natuur beschermt in Vlaanderen. Je krijgt een overzicht van het Bosdecreet, het Natuurdecreet en het Soortenbesluit met verwijzing naar informatiebronnen. 

Praktisch aan de slag met fytoremediatie

Praktisch aan de slag met fytoremediatie

Vrijdag 22 maart 9u30 tot 12u30

Sprekers Dirk Dubin en Mario Clemmens nemen je mee in de verschillende stappen die nodig zijn om met fytoremediatie aan de slag te gaan.  

Boswetgeving en bomen kappen binnen bos

Boswetgeving en bomen kappen binnen bos

Dinsdag 26 maart 9u30 tot 12u00

Wil je dieper duiken in de wet- en regelgeving die van toepassing is op bossen? Dan is deze webinar voor jou.

natuurbeheerplan

Natuurbeheerplan

Woensdag 17 april 9u30 tot 12u00

Het natuurbeheerplan is het middel bij uitstek om als beheerder je geplande beheer te formaliseren en je doelstellingen te realiseren. Tijdens deze webinar krijg je alle nodige informatie om van start te gaan met een natuurbeheerplan. 

Tuin en wet

Tuin en wet

Do 18 april 2024 09:30 tot 12u

In deze webinar verzamelen we het uitgebreide scala aan wetgeving dat zich in tuinen afspeelt en verdiepen we ons in de meest gestelde vragen. Daarnaast bespreken we hoe je overlast kan vermijden en hoe je kan optreden als hinder toch ontstaat.   

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Di 23 april 2024 09:30 tot 12u

Wil je bomen kappen? Dan moet je rekening houden met heel wat wettelijke bepalingen. Na deze webinar vind jij jouw weg door de complexe materie rond bomen kappen. En weet je bij welke instanties je terecht kan voor de juiste vergunning of meer advies.

Wetgeving van voedselbossen

Wetgeving van voedselbossen

Dinsdag 7 mei 19u30 tot 21u

Tijdens deze webinar bespreken we in detail de actuele wetgeving die van toepassing is op agro-ecologische systemen met bomen.

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail. Ben je geïnteresseerd in een webinar maar kun je het niet live bijwonen? Geen probleem, schrijf je gerust in, want al onze webinars zijn achteraf beschikbaar om opnieuw te bekijken.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je je vóór de start van de webinar registreert via de webinarlink. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen.

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.