De webinars van Inverde

Hoe werkt het?

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je je vóór de start van het webinar registreert via de webinarlink. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen.

natuurbeheerplan

Het natuurbeheerplan

Donderdag 26 januari 9u30 tot 12u

Tijdens dit webinar geven we je alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan met een natuurbeheerplan. We bespreken de functies van natuur en lichten de verschillende ambitieniveaus van een natuurbeheerplan toe. We bekijken wat natuurstreefbeelden zijn en hoe je ze inzet in jouw natuurterrein. 

Van Hoovels Gerda

Aan de slag met bloemenweides

Dinsdag 7 februari 13u30 tot 16u

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Dan is dit webinar voor jou. Een bloemenweide is niet alleen een feest voor het oog, maar ook geweldig voor de biodiversiteit. Helaas kan je een bloemenweide niet overal aanleggen, een foute keuze van locatie of slecht beheer zal vaak leiden tot een weide met veel grassen en weinig bloemen. Tijdens dit webinar leer je alles over de aanleg, het beheer en onderhoud van bloemenweides. Zo heb je alle info om de juiste plek te zoeken en kan je aan de slag gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Voedselbossen

Infosessie: Opleidingsgamma voedselbossen

Woensdag 8 februari 20u tot 21u - gratis

Voedselbossen schieten in Vlaanderen als paddenstoelen uit de grond. Omdat voedselbossen potentieel zeer waardevol zijn en om de heersende misvattingen de wereld uit te helpen, organiseren Inverde en BOS+ samen met experten en topwetenschappers uit diverse disciplines een reeks opleidingen, webinars en excursies voor wie concreet aan de slag wil met een voedselbos.

voedselbossen

Wetgeving van voedselbossen

Dinsdag 14 maart 19u30 tot 22u

Tijdens de webinar bespreken we in detail welke actuele wetgeving van toepassing is op agro-ecologische systemen met bomen.  Ook bespreken we welke vergunning je nodig hebt voor het graven van poelen, het oppompen van grondwater of het plaatsen van constructies zoals een composttoilet, schuilhok of een waterreservoir. 

fietser Tom Linster

Toegankelijkheid en recreatieve activiteiten in natuurterreinen

Dinsdag 28 maart 9u30 tot 11u30

Om de draagkracht van natuurterreinen niet te overschrijden wordt de toegankelijkheid en recreatie geregeld door de Vlaamse natuurwetgeving. Tijdens dit webinar verdiepen we ons in de wetgeving over de toegangsregeling en voor welke activiteiten je een toestemming moet aanvragen. Ook de uitzonderingen komen uitgebreid aan bod.

rimpelroos

Beheer van invasieve struiken in zandige regio’s

 Woensdag 29 maart 9u tot 11u

Tijdens dit gratis webinar kom je meer te weten over invasieve struiken, hoe deze best te verwijderen zijn, mogelijke alternatieven en hoe we zelf ons steentje kunnen bijdragen.  Het webinar gaat over invasieve struikachtigen, met een speciale focus op struikachtige woekerplanten aan de Belgische kust.  

Standplaatsvereisten van voedselbossen

Standplaatsvereisten van voedselbossen

Dinsdag 2 mei 19u30 tot 22u

Tijdens de webinar leer je over de belangrijke rol van de bodem en de relatie met op de aanwezige vegetatie. Zowel biotiek (het bodemleven) als abiotiek (de minerale samenstelling, vochtgehalte, nutriënten, textuur) komen uitgebreid aan bod. 

Kleinfruit in voedselbossen

Kleinfruit in voedselbossen

Dinsdag 9 mei 19u30 tot 22u

In deze opleiding komt het kennisgebaseerde beheer van kleinfruitsoorten in voedselbossen aan bod. Het gaat dan over rode bes, zwarte bes, kruisbes, braam, framboos, tayberry, Japanse wijnbes, blauwe bes, kiwi en kiwibes, Gojibes, honingbes, appelbes en duindoorn.   

Algemene fruitbomen in voedselbossen

Algemene fruitbomen in voedselbossen

Dinsdag 5 september 19u30 tot 22u

We spreken tijdens deze webinar over de standplaats, aanplant en het onderhoud en beheer van gangbaar en minder gangbaar (groot)fruit in voedselbossen.

Ontwerp en aanleg van voedselbossen

Praktische tips bij de aanleg van voedselbossen

Dinsdag 26 september 19u30 tot 22u

Sander Van Daele, expert agroforestry en bosuitbreiding bij BOS+ legt je stap voor stap uit hoe je praktisch aan de slag gaat. Van aankoop tot aanplant. 

Ziekten en plagen in voedselbossen

Ziekten en plagen in voedselbossen

Dinsdag 10 oktober 19u30 tot 22u 

Je krijgt een overzicht van de vaak voorkomende ziekten en plagen bij diverse boomsoorten en klein fruit in voedselbossen in Vlaanderen. Hoe je er best mee omgaat en welke preventieve maatregelen je kan nemen.

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.