De webinars van Inverde

Online gemak met onze gekende kwaliteit

De webinars van Inverde zijn live online opleidingen met dezelfde kwaliteit als onze fysieke opleidingen. Elke webinar vindt plaats op een vaste datum en tijdstip. Jij bepaalt de plaats waar je volgt: thuis, op het werk of ergens anders.

Persoonlijk & interactief

Je krijgt les van onze ervaren experts. En tijdens elke sessie kan je via de chatfunctie vragen stellen. Elke webinar kan je achteraf herbekijken, op jouw tempo.

Goed voor je het milieu

Jij hoeft je niet te verplaatsen en ook de lesgever blijft thuis. Zo stoten we minder CO2 uit. Goed voor jou en het milieu dus.

Infosessie Natuurmanagement basis - Blended leren

Infosessie Natuurmanagement basis - Blended leren

Woensdag 7 december om 20u

Tijdens deze infosessie krijg je zicht op de inhoud van deze opleiding. Kort leggen we het verschil uit tussen de opleidingen in blended leren, klassikaal en zelfstudie.

Samen overlopen we het lessenschema, bekijken we het lesmateriaal en meer. Natuurlijk is er op het einde van de infosessie uitgebreid tijd voor vragen.

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Wetgeving bij het kappen van bomen buiten bos

Dinsdag 14 december van 9u tot 12u

Wil je bomen kappen? Dan moet je rekening houden met heel wat wettelijke bepalingen. Want bomen vallen onder een brede waaier aan wetgeving. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de situatie buiten bossen. We bespreken de verschillende verbodsbepalingen, vergunnings- en toelatingsplichten bij het kappen van bomen buiten bos. Dat doen we aan de hand van cases en handige beslissingstools.

Na dit webinar vind jij jouw weg door de complexe materie rond bomen kappen. En weet je bij welke instanties je terecht kan voor de juiste vergunning of meer advies.

 Klimaatslim bosbeheer - Op naar weerbare Natura 2000-bossen

Klimaatslim bosbeheer - Op naar weerbare Natura 2000-bossen

Woensdag 22 december van 9u30 tot 13u

Klimaatverandering. Het is dé factor waarmee je rekening moet houden als je nieuw bos wil creëren. En ook bij het beheer van bestaande bossen. Dat is in een notendop de insteek van deze virtuele Natura 2000-inspiratiedag.

Tijdens deze gratis webconferentie serveren we je een cocktail van wetenschappelijke inzichten en concrete praktijkcases. Nadien beschik je over een pak tips en tricks waarmee je aan de slag kan in elke boscontext en Natura 2000-boshabitat.

Hoe zaai ik een bos?

Hoe zaai ik een bos?

Dinsdag 18 januari van 14u tot 16u

Wil je nieuw bos realiseren? Of moet je je bos verjongen? En denk je hierbij aan zaaien als alternatief voor aanplanten?

Tijdens dit webinar leer je alles over de voor- en nadelen van zaaien en welke soorten hiervoor geschikt zijn. Na afloop heb je inzicht in het proces van het zaaien, van terreinvoorbereiding tot het zaaien zelf. Ook staan we even stil bij relevante regelgeving. Zo heb je een pak info om zelf aan de slag te gaan met het zaaien van bos.

Infosessie Tree Worker

Infosessie Tree Worker

Dinsdag 18 januari om 20u

Ons opleidingstraject tot professioneel boomverzorger is uitgegroeid tot een vaste waarde. Heb je interesse om je om te scholen tot tree worker en wil je graag weten wat je tijdens deze opleiding mag verwachten? Dat kan!

Tijdens dit gratis webinar vertelt lesgever Tom Joye over de basisfilosofie van de opleiding Tree Worker en kom je alles te weten over de opbouw en de inhoud van de opleiding. Daarnaast ontdek je hoe je gebruik kan maken van de KMO-portefeuille en educatief verlof en wat de stagemogelijkheid inhoudt.

Natuurlijk is er op het einde van de infosessie uitgebreid tijd voor vragen.

Praktisch aan de slag met fytoremediatie - Bodemsanering met beplanting

Praktisch aan de slag met fytoremediatie - Bodemsanering met beplanting

Vrijdag 28 januari van 9u30 tot 12u30

Planten inzetten om de bodem en het grondwater te zuiveren van giftige stoffen, dat is fytoremediatie. Het is een ecologische saneringstechniek. De planten verwijderen verontreinigende stoffen uit het milieu, slaan ze op in hun weefsel en breken ze af tot onschadelijke producten.

Tijdens dit webinar nemen sprekers Dirk Dubin en Mario Clemmens je mee in de verschillende stappen die nodig zijn om met fytoremediatie aan de slag te gaan. Ze maken je wegwijs in de code van goede praktijk en reiken handvaten aan om de haalbaarheid in te schatten en projecten in te richten, te beheren en te monitoren. Deze verschillende aspecten worden toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden.

Aan de slag met bloemenweides

Aan de slag met bloemenweides

Woensdag 16 februari van 13u30 tot 16u

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moeten beginnen? Dan is dit webinar voor jou.

Tijdens dit webinar leer je alles over de aanleg, het beheer en onderhoud van bloemenweides. Je ontdekt het verschil tussen een bloemenakker en bloemenweide. En je komt te weten hoe je een weide bloemenrijker maakt. Zo heb je alle info om de juiste plek te zoeken en aan de slag te gaan om je eigen bloemenrijkdom te creëren.

Hoe het werkt

Schrijf je in

Via onze website, schrijf jij je in voor een webinar naar keuze. Na je registratie en eventuele betaling, ontvang je een bevestigingsmail.

Maak een account aan

Zorg ervoor dat je vóór de start van het webinar een account hebt aangemaakt bij het webinarplatform Livestorms. Bij een gratis webinar doe je dit meteen. Voor een betalende webinar doe je dit via één van de bevestigingsmails. Je account gebruik je om deel te nemen.

Geniet van je webinar

Vlak voor de start van de webinar krijg je een herinneringsmail. Zo meld jij je probleemloos en op tijd aan voor de webinar. Geniet van je online leerervaring en stel gerust vragen. Achteraf krijg je een link naar de opname van de webinar en eventueel bijkomend lesmateriaal.