Vorken in bomen

Vorken in bomen
 • Inhoud

  Hoe hangt een tak eigenlijk aan een boom? Het takaanhechtingsmodel uit de jaren '80 van Alex Shigo, tot op vandaag nog steeds richtinggevend, wordt door recent wetenschappelijk onderzoek onderuit gehaald. Moderne technologie geeft ons een veel beter inzicht in de anatomie van takaanhechtingen en vorken. Een sleutelrol blijkt weggelegd voor dicht, warrig weefsel in de takoksel.

  Tijdens deze training krijg je de nieuwste inzichten toegelicht uit eerste hand, door Dr. Duncan Slater van Myerscough College en de Universiteit van Manchester. Hij gaat uitvoerig in op zijn onderzoek naar takoksels en naar het ontstaan van plakoksels. Deze blijken vaak gelinkt te zijn met 'natuurlijke verankeringen' hoger in de boomkroon. Hij reikt ons ook een kader aan om de kans op falen van een plakoksel correct in te schatten.

  In de namiddag wordt de opgedane kennis onmiddellijk toegepast tijdens het praktijkgedeelte in het Citadelpark. Je ontvangt ook de handleiding 'Assessment of Tree Junctions'.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen specifieke voorkennis nodig.

  Opgelet

  Tijdens deze workshop is het Engels de voertaal.

   
 • Voor wie?

  Voor boomverzorgers en boombeheerders van openbare besturen.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen