Vorken in bomen

Vorken in bomen
Nu inschrijven
Startdatum:
Meerdere datums
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 245,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Hoe hangt een tak eigenlijk aan een boom? Het takaanhechtingsmodel uit de jaren '80 van Alex Shigo, tot op vandaag nog steeds richtinggevend, wordt door recent wetenschappelijk onderzoek onderuit gehaald. Moderne technologie geeft ons een veel beter inzicht in de anatomie van takaanhechtingen en vorken. Een sleutelrol blijkt weggelegd voor dicht, warrig weefsel in de takoksel.

  Tijdens deze opleiding krijg je de nieuwste inzichten toegelicht uit eerste hand, door Dr. Duncan Slater van Myerscough College en de Universiteit van Manchester. Hij gaat uitvoerig in op zijn onderzoek naar takoksels en naar het ontstaan van plakoksels. Deze blijken vaak gelinkt te zijn met 'natuurlijke verankeringen' hoger in de boomkroon. Hij reikt ons ook een kader aan om de kans op falen van een plakoksel correct in te schatten.

  In de namiddag wordt de opgedane kennis onmiddellijk toegepast tijdens het praktijkgedeelte in het Citadelpark. Je ontvangt ook de handleiding 'Assessment of Tree Junctions'.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen specifieke voorkennis nodig.

  Opgelet

  Tijdens deze workshop is het Engels de voertaal.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Voor boomverzorgers en boombeheerders van openbare besturen.

   
 • Lesgever
  Duncan Slater

  Duncan Slater

  Duncan is gespecialiseerd in het lesgeven in boombeheer en stedelijke bosbouw. Met onder andere het aanplanten van bomen en struiken, de identificatie, het beheer van plagen en ziekten van houtachtige planten en het beheer van het risico van bomen. Hij geeft ook les in bosbeheer en ecologie. Hij doceert al meer dan elf jaar les over boomkwekerijonderwerpen aan het Myerscough College in Lancashire.

  Tom Joye

  Tom Joye

  Tom is van opleiding bio-ingenieur bos- en natuurbeheer, maar heeft al snel de switch gemaakt naar boomverzorging en boombeheer. Hij geeft opleidingen aan uitvoerende boomverzorgers, boomtechnische raadgevers en boombeheerders. Daarnaast staat hij ook in voor de organisatie van de examens voor European Tree Worker en European Tree Technician, en volgt hij lokale en Europese projecten op die de link maken tussen boombeheer, kennis en vaardigheden.

Inschrijven

Gent (Oost-Vlaanderen)

Vorken in bomen

 • do 21 december 2023 09:30 - 16:30 | Gent
€ 245,00
(incl. 21% BTW)
Opgelet! Nog 1 plaats(en) beschikbaar

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Nu inschrijven
Startdatum:
Meerdere datums
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 245,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen