Verkoop van kwaliteitshout via houtpark

 Verkoop van kwaliteitshout via houtpark
 • Inhoud

  Het eerste Vlaamse houtpark biedt een uniek zicht. Zij aan zij liggen honderden lopende én kubieke meters prachtige stammen Vlaams kwaliteitshout. Ze liggen klaar om op 21 februari te worden verkocht aan die lokale houtverwerkers die onder gesloten omslag het hoogste bod doen op een stam. Zij toveren de stammen om tot meubels, vloeren en kunstvoorwerpen.

  Maar wat is kwaliteitshout en hoe herken je het? Dat leer je tijdens deze opleidingsdag. Een specialist in houtkwaliteit leidt je rond op het park. Samen analyseren jullie de stammen van deze verzameling kwaliteitsbomen en leer je de kwaliteit, gebreken en eigenaardigheden van hout herkennen. Speciaal voor deze opleiding verzaagt de specialist enkele stammen met de mobiele boomzaag. Zo kan je ook de interne houtkwaliteit beoordelen.

  Op het einde van deze opleiding kijk je met heel andere ogen naar je eigen bos. Je herkent de toekomstbomen met hoog potentieel en ontdekt de houtgebreken die een invloed hebben op de verkoopwaarde van je bomen. Je weet hoe je je kwaliteitshout succesvol kan vermarkten. En hoe je de beste stammen in de toekomst zelf kan aanbieden aan het Vlaamse houtpark. Wie weet ontdek je wel schatten in je eigen bos.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

   

   
 • Voor wie?

  Voor openbare en private bosbeheerders (bosgroepen, regionale landschappen, zelfstandige beheerders, studiebureaus) en boseigenaars.

   
 • Lesgever
  Geert Bruynseels

  Geert Bruynseels

  Geert is van opleiding landbouwingenieur. Daarna specialiseerde hij zich in de praktische kant van het bosbeheer, met focus op boomgericht bosbeheer. Daarnaast is hij gepassioneerd door de houtmarkt en het vermarkten van hout. Daarbij heeft hij extra aandacht voor het belang van de lokale markt en het duurzaam gebruik van hout.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.