Veilig werken langs wegen - voor arbeiders

Opleiding op Maat

 Veilig werken langs wegen - voor arbeiders
 • Inhoud

  Een heleboel wegen lopen door natuur- en groengebieden, onverharde wegen maar ook openbare wegen die uitgerust zijn voor gemotoriseerd verkeer. Soms moet er langs en op deze wegen worden gewerkt. Bijvoorbeeld als er bermen gemaaid dienen te worden, bij het opruimen van een boom die op een weg is gevallen na een storm of bij het verzamelen van zwerfvuil.

  In deze cursus geven we kort de verplichtingen en rechten (bv. het dragen van signalisatiekleding) die arbeiders hebben als ze langs wegen werken. We laten ze ook kennis maken met de verschillende soorten signalisatiematerialen en hoe je ze moet plaatsen en eventueel onderhouden. Met oefeningen uit de dagelijkse praktijk en met goede en foute praktijkvoorbeelden leren we de arbeiders om gevaarlijke situaties in te schatten en op een veilige manier langs wegen te werken.

  Bij voorkeur neemt de ploegbaas ook deel aan deze opleiding.

  We kunnen deze opleiding ook aanbieden in een aangepaste versie voor arbeiders uit sociale economiebedrijven. Deze specifieke opleiding werd uitgewerkt en uitgetest binnen het project 'Innovatie binnen de sociale economie'. Onze partners in dit project zijn Groenwerk vzw, Boskat vzw, Wase Werkplaats vzw, CNL en SPK vzw.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig, maar een minimale kennis van de verkeersregels is wel nodig.

   
 • Voor wie?

  Arbeiders

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen