Tweetakttechniek

 Tweetakttechniek
 • Inhoud

  Wanneer een kettingzaag of bosmaaier niet meer werkt, laten we de machine doorgaans herstellen bij een verdeler van het desbetreffende merk. Dat is de gangbare manier van doen en in vele gevallen ook de beste. Het is niet de bedoeling dat je voor alle haperingen zelf op zoek gaat naar de oorzaak, onderdelen bestelt en de machine zelf repareert.

  Heb je toch enige ervaring met techniek? Of werk je als ploegbaas en heb je in je ploeg mensen die hier de nodige ruimte voor krijgen op minder drukke momenten? Dan is het interessant om te leren hoe je vaststelt wat er precies hapert aan de machine en hoe je dit kan repareren.

  Na deze opleiding ken je de werking van een tweetaktmotor en kan je na een diagnose de nodige herstellingen uitvoeren aan tweetaktmachines.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die meer willen weten over de werking, het onderhoud, de diagnose en herstellingen van tweetaktmotoren.

   
 • Lesgever
  Koen Pans

  Koen Pans

  Koen heeft een opleiding tuinbouw en boomverzorging gedaan. Vroeger werkte hij bij een tuinaanlegbedrijf en daarna bij Waters en Bossen (het vroegere ANB) als bosarbeider. Toen heeft hij de kans gegrepen om als praktijkinstructeur bosarbeiders op te leiden bij Inverde. Omdat één van zijn grote interesses techniek is, legt hij zich momenteel toe op de grotere machines, in het bijzonder tractoren en alles wat daarbij komt kijken.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen