Tree Worker nascholing - Werken op klimsporen

Tree Worker nascholing - werken met klimsporen
 • Inhoud

  Op klimsporen werken lijkt bedrieglijk eenvoudig. Ze gebruiken is meer dan snel snel een boom in klauteren. Klimsporen hebben hun beperkingen en houden risico's in die niet voor de hand liggen. Tegelijk zijn ze een uitstekend hulpmiddel bij het demonteren van bomen. En een goede aanvulling op het klimmend werken met touwen.

  Tijdens deze tweedaagse opleiding leer je de mogelijkheden en risico's van klimsporen kennen. Dat doe je door ze te gebruiken in de praktijk, onder begeleiding van ervaren instructeurs. Je oefent hoe je op de boom omhoog loopt met klimsporen, hoe je de verschillende lijnen gebruikt en hoe je de boom uitloopt. Daarnaast leer je in welke situaties klimsporen aan te raden zijn en wanneer je ze zeker niet mag gebruiken. Ook de snelle evacuatie van een klimmer op sporen wordt aangeleerd.

  Voor deze opleiding ben je met een beperkt aantal deelnemers. Zo kunnen de instructeurs het programma aanpassen aan de noden en vragen van de cursisten.

  Deze opleiding maakt deel uit van een reeks korte Tree Worker-nascholingen die je los kan volgen en die toch ook logisch op elkaar aansluiten.

 • Praktische Info

  Gebruik van materiaal

  • Je brengt zelf PBM's en klimmateriaal mee.

  Bespaar op de opleiding

 • Voor wie?

  Voor wie al een Tree Worker-opleiding volgde en wie aan de slag is als boomverzorger.

 • Lesgever
  Kris De Beleyr

  Kris De Beleyr

  Opgegroeid in een fruittelersfamilie was Kris al vroeg gepassioneerd door bomen en groen. Dat resulteerde al gauw in succesvolle opleidingen als uitvoerend tuin- en landschapsarchitect. Later werd hij ook als  gecertificeerd European Tree Worker (ETW), dankzij de opleiding boomverzorging bij Inverde. Door deze specialisaties is Kris ook als lesgever zeer gepassioneerd om zijn praktische kennis te delen met iedereen die wil bijleren over alles wat met bomen en groen te maken heeft.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen