Tree Worker nascholing - Reddend klimmen

Treeworker
 • Inhoud

  Een collega in nood helpen en veilig naar beneden brengen en dat binnen een goede tijd. Dat is een van de basisvereisten voor professionals die klimmend in bomen werken. Deze levensreddende en noodzakelijke vaardigheid moet je regelmatig opfrissen. En ook technieken en materialen evolueren. Daarom organiseert Inverde deze trainingsdag.

  Tijdens deze tweedaagse opleiding overloop je de mogelijke risico's en scenario's. Technieken voor zowel redding vanuit de kruin, als van op een accesslijn of op sporen komen aan bod.

  Misschien ken je al een aantal van deze technieken maar kom je er niet aan toe deze regelmatig te oefenen? Ook dan ben je welkom om alles nog eens te herhalen. Tegelijk krijg je handige tips en tricks van de instructeurs.

  Na demonstratie onder begeleiding van de ervaren instructeurs oefen je in groepjes van twee.

  Na deze opleiding

  • kan je de situatie van een klimmer in nood correct inschatten en zonodig hulpdiensten verwittigen;
  • kan je een klimmer in nood adequaat en snel helpen en zonodig veilig naar de grond brengen;
  • kan je deze technieken toepassen in uiteenlopende situaties.
   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je volgde een opleiding boomverzorging of behaalde reeds het European Tree Worker certificaat (als je hier niet aan voldoet, maar je wil toch deelnemen: contacteer Yves de Roder).

  Materiaal

  Je gebruikt voor deze opleiding je eigen klimmaterialen, omdat je deze het beste kent.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Geschoolde boomverzorgers met klimervaring

   
 • Lesgever
  Yves de Roder

  Yves de Roder

  Yves is 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest, waarvan een 12-tal jaar als uitvoerend en coördinerend boomverzorger. Hij is gecertificeerd als European Tree Worker en European Tree Technician, en is ook  gespecialiseerd in veiligheid. Hij is een gedreven lesgever met een brede theoretische kennis. Deze past hij toe in zijn praktijklessen boomverzorging.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.