Tree worker nascholing - Gebruik van telekraan bij demontage en velling van bomen

Telekraan
 • Inhoud

  Een mobiele telescoopkraan gebruiken bij demontage en velling van bomen heeft heel wat voordelen. Want ook onstabiele bomen kunnen zo snel en efficiënt gedemonteerd worden in grotere delen. En dat zelfs wanneer er weinig of geen plaats is onder de boom zelf.

  Hoe je dat doet, leer je tijdens deze opleiding. Onder begeleiding van de ervaren instructeurs Yves de Roder en Wouter Van Den Dungen demonteer je zelf enkele bomen met de telescoopkraan. Tegelijk leer je handige technieken en kleine tips en tricks.

  Natuurlijk steek je niet alleen de handen uit de mouwen. Je krijgt ook een deel boeiende theorie. Je leert meer over de optredende krachten, de procedures bij de telekraan en het veilig werken langs de weg. Zo ben je helemaal op de hoogte van de wettelijke beperkingen en potentiële gevaren waarmee je rekening moeten houden.

  Na deze opleiding

  • kun je een mobiele telekraan inzetten en gebruiken bij velling of demontage en de mogelijkheden en beperkingen hiervan begrijpen;
  • ken je veilige demontagetechnieken in combinatie met een mobiele telescoopkraan en kan je deze ook toepassen;
  • ken je de wettelijke regels bij het gebruik van een mobiele telescoopkraan in de boomverzorging en kan je deze ook toepassen.
   
 • Programma
  • Dag 1: theorie wetgeving, lasttabellen, risicoanalyse. Praktijk aanslagtechnieken, opstellingsplan, werkorganisatie.
  • Dag 2: praktijk demontage van bomen, demo en praktijklessen met aanwezige telescoopkraan.
   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  European Tree Worker-certificaat of een andere opleiding boomverzorging en basiservaring met het afbreken van bomen.

  Materiaal

  Het is de bedoeling dat je je eigen werk- en klimmaterialen gebruikt (omdat je deze het beste kent).

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Boomverzorgers met basiservaring in demontage en velling

   
 • Lesgever
  Yves de Roder

  Yves de Roder

  Yves is 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest, waarvan een 12-tal jaar als uitvoerend en coördinerend boomverzorger. Hij is gecertificeerd als European Tree Worker en European Tree Technician, en is ook  gespecialiseerd in veiligheid. Hij is een gedreven lesgever met een brede theoretische kennis. Deze past hij toe in zijn praktijklessen boomverzorging.

  Wouter Van Den Dungen

  Wouter Van Den Dungen

  Wouter van den Dungen is gediplomeerd klimmer, boomverzorger en Bos- en natuurbeheerder. Hij snoeit bomen op een natuurlijke en boomvriendelijk manier en houdt zich bezig met het beheer van bomen, onderzoek en advisering. Daarnaast streeft hij ernaar om Boomverzorgend Nederland efficienter en veiliger te kunnen laten werken in en rond bomen. En dat door innovaties en uitwisseling van technieken en materialen.

   

   

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Gerelateerde opleidingen