Tree Worker Academy: Kroonverankering

European Arboricultural Standards for Tree cabling & bracing

kroonverankering
Nu inschrijven
Startdatum:
24 oktober 2023
Locatie:
Exacte locatie nog te bepalen (Vlaams-Brabant)
Jouw prijs:
€ 245,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  In deze ééndaagse opleiding beoordelen we de verschillende plakoksels, dubbele toppen, zuigers … kritisch op hun risico. Zodat we aan de hand van een (kroon)verankering een acuut of toekomstig risico kunnen reduceren. We beginnen deze opleiding met een opfrissing van de anatomie en het ontstaan van deze fenomenen. Hierbij lichten we zeker de nieuwe inzichten toe van Duncan Slater (auxiliary wood, natuurlijke verankeringen, veiligheidsfactor …) die ons plakoksels op een andere manier leert beoordelen! Hierna worden de verschillende methodes en materialen uitvoerig besproken en worden de recent gepubliceerde Europese richtlijnen voor kroonverankeringen toegelicht (European Arboricultural Standards for Tree Cabling and Bracing).

  In de namiddag gaan we het veld in om plakoksels op hun risico te beoordelen en de nodige oplossing te zoeken. We gaan eveneens zelf aan de slag op de grond met het oefenen en plaatsen van verschillende verankeringen: zowel dynamische als statische (meervoudige) verankeringen met verschillende types lijnen maar we demonstreren eveneens een verankering aan de hand van draadstangen.

  Deze opleiding is voor geschoolde boomverzorgers en maakt deel uit van Tree Worker Academy, een reeks korte nascholingen die je los kan volgen en toch ook logisch op elkaar aansluiten.
  > Bekijk het hele gamma Tree Worker Academy

 • Programma

  Voormiddag 

  • Opfrissing anatomie takaanhechtingen, plakoksels, dubbele toppen en zuigers
  • Toelichten nieuwe inzichten Duncan Slater (auxilary wood, natuurlijke verankeringen, veiligheidsfactoren…)
  • Overlopen verschillende materialen en methodes: Statische en dynamische lijnverankeringen, statische verankering a.d.h.v. kabels en/of draadstangen

  Namiddag

  • Praktijk beoordelen risico plakoksels en mogelijke oplossing bespreken
  • Inoefenen vanop de grond van verschillende statische en dynamische lijnverankeringen
  • Demonstratie van statische verankering draadstang
 • Praktische Info

  Gebruik van materiaal

  Vergeet niet je eigen lunch mee te nemen en zorg voor aangepaste kledij.

 • Voor wie?

  Deze opleiding is niet enkel gericht naar boomverzorgers die deze materie willen opfrissen of die bijgeschoold willen worden met de nieuwe inzichten van Duncan Slater en de Europese richtlijnen maar eveneens voor aannemers of overheidsdiensten die instaan voor het beheer en onderhoud van bomen, parken, bos … 

  Een minimum aan bomenkennis is aangeraden. 

 • Lesgever
  Wim Vancraeynest

  Wim Vancraeynest

  Wim werkt al 7 jaar als boomverzorger. Daarvoor gaf hij vooral opleidingen en advies in de maritieme sector. Nu zet hij zijn passie voor lesgeven verder in de boomverzorgerssector. Hij geeft kettingzaagopleidingen, klimmen, waardebepaling van bomen, kroonverankering, werkorganisatie, enzovoort. Na je opleiding kan je hem wel eens tegen het lijf lopen als examinator voor het European Chainsaw Certificate en European Tree Worker.

Inschrijven

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Nu inschrijven
Startdatum:
24 oktober 2023
Locatie:
Exacte locatie nog te bepalen (Vlaams-Brabant)
Jouw prijs:
€ 245,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen