Tree Worker Academy: Groeiplaatsverbetering in de praktijk

groeiplaatsverbetering
Nu inschrijven
Startdatum:
20 maart 2024
Locatie:
Aalst (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 595,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Zeker in onze verstedelijkte omgevingen lopen bomen dikwijls tegen hun grenzen aan. De groeiplaats moet de boom niet alleen voorzien in voldoende doorwortelbare ruimte, maar zij moet bovendien ook het levensnoodzakelijke boomeigen-ecosysteem herbergen.

  De meeste groeiplaatsen zijn te klein voorzien, of zijn door intensief gebruik ongeschikt geworden voor de boom. De ideale groeiplaats voor een boom zou een bossituatie zijn, met een natuurlijk cyclus. Om zo een omstandigheden te benaderen in een verstedelijkte context zijn meestal heel wat aanpassingen nodig.  

  Tijdens deze tweedaagse praktijktraining leer je zo een groeiplaats onderzoeken en inschatten, gaan we aan de slag om deze te verbeteren of eventueel zelfs te vernieuwen. Hoe onderzoek je de opbouw en oorsprong van de verschillende lagen? Waaraan herken je de hoogste en laagste grondwaterstand of eventuele afzettingen? Je leert bodemleven in verschillende fases herkennen.  

  Uiteindelijk richten we de groeiplaats duurzaam in rekening houdend met onze eerdere bevindingen om voor de boom een mooie verdere toekomst te verzekeren. We kunnen gebruik maken van luchtinjecties, eventueel aangevuld met inerte substraten. Of mogelijk is een oppervlaktebehandeling of gronduitwisseling meer aangewezen, aangevuld met een mulchinglaag en geschikte onderbegroeiing.  

 • Praktische Info

  Mee te nemen materiaal

  • Breng je eigen lunch en drank mee
  • Zorg voor aangepaste kledij die echt vuil mag worden
  • Breng je eigen PBM's mee (gezichts- en gehoorbescherming)
  • Breng eventueel een kruiwagen en een schop/spade mee

  Bespaar op de opleiding

 • Voor wie?

  Je volgde een basisopleiding boomverzorging of je hebt relevante ervaring als uitvoerend boomverzorger.

 • Lesgever
  Kris De Beleyr

  Kris De Beleyr

  Opgegroeid in een fruittelersfamilie was Kris al vroeg gepassioneerd door bomen en groen. Dat resulteerde al gauw in succesvolle opleidingen als uitvoerend tuin- en landschapsarchitect. Later werd hij ook als  gecertificeerd European Tree Worker (ETW), dankzij de opleiding boomverzorging bij Inverde. Door deze specialisaties is Kris ook als lesgever zeer gepassioneerd om zijn praktische kennis te delen met iedereen die wil bijleren over alles wat met bomen en groen te maken heeft.

Inschrijven

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Nu inschrijven
Startdatum:
20 maart 2024
Locatie:
Aalst (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 595,00 (incl. 21% BTW)