Studiedag Speelnatuur voor tieners

Studiedag Speelnatuur maken voor tieners
 • Inhoud

  De vraag naar speelnatuur groeit in Vlaanderen. Scholen, steden en gemeenten hebben de laatste jaren al flink hun best gedaan om mooie groene speelplekken in te richten voor onze jonge kinderen. De iets oudere jongeren moeten soms toch nog wat op hun honger blijven. Nochtans kan je ook voor die doelgroep hele mooie dingen doen.  Daarom willen we je tijdens deze studiedag graag inspireren rond speelnatuur voor tieners.

  In de voormiddag prikkelen we je via verschillende lezingen rond dit thema.
   De lezingen zijn doorspekt met inspirerende praktijkvoorbeelden, van participatie over co-creatie tot aanleg en gebruik. 

  In de namiddag trek je eropuit. 
   We fietsen, letterlijk, langs realisaties. En zo hoor je uit eerste bron en vanuit de concrete praktijkervaring waar je op moeten letten bij de realisatie van een speelnatuurplek voor een tiener.

  Op het einde van deze dag ga je geïnspireerd naar huis.
   Met bakken goesting om zelf aan de slag te gaan. En natuurlijk met praktische tips en tricks die je kan gebruiken bij je eigen speelnatuurprojecten.

  Deze studiedag wordt uitgesteld naar september 2021.

 • Programma
  • 09u00 - 09u30: Ontvangst met koffie of thee
  • 09u30 - 09u35: Welkom
  • 09u35- 10u45: Sprekers en praktijkvoorbeelden
  • 10u45 - 11u00: Pauze
  • 11u00 - 12u00: Sprekers en praktijkvoorbeelden
  • 12u00 - 12u45: Broodjeslunch
  • 12u45 - 16u00: Excursie naar enkele inspirerende speelnatuurplekken in en om Antwerpen
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze praktijkgerichte studiedag geen voorkennis nodig

   
 • Voor wie?

  Voor professionele tuin- en landschapsarchitecten, tuinaannemers en scholen

   
 • Lesgever
  Annelies Sevenant

  Annelies Sevenant

  Als bio-ingenieur in het land- en bosbeheer vond Annelies steeds dat particuliere tuinen en parken in ons kleine, versnipperde landje een nog veelmeer ecologische rol konden spelen. Daarom volgde ze in Nederland bij Stichting Oase de opleiding ‘Ecologisch hovenier’. Ze maakte voor Inverde mee de vertaalslag van deze opleiding naar een Vlaamse variant, die ze nu ook begeleidt. Verder werkt ze onder andere als freelancer voor Fris in het landschap aan allerlei speelnatuur projecten.

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.