Studiedag Speelnatuur maken

Studiedag Speelnatuur maken
 • Inhoud

  Wil je aan de slag met speelnatuur? Dan is deze studiedag voor jou.

  In de voormiddag volg je een aantal lezingen over speelnatuur, doorspekt met mooie, inspirerende praktijkvoorbeelden. Je leert meteen ook hoe je omgaat met risico’s en verantwoordelijkheden.

  In de namiddag trek eropuit. Je hoort vanuit de concrete praktijkervaring waar je op moeten letten bij ontwerp, aanleg en beheer van een speelnatuurplek.

  Op het einde van deze dag ga je geïnspireerd naar huis met bakken goesting om zelf aan de slag te gaan. En natuurlijk met praktische tips en tricks die je kan gebruiken bij je eigen speelnatuurprojecten.

  Interessant is ook de nieuwe subsidie 'bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen'.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze praktijkgerichte studiedag geen voorkennis nodig

   
 • Voor wie?

  Voor professionele tuin- en landschapsarchitecten en tuinaannemers, scholen

   
 • Lesgever
  Annelies Sevenant

  Annelies Sevenant

  Als bio-ingenieur in het land- en bosbeheer vond Annelies steeds dat particuliere tuinen en parken in ons kleine, versnipperde landje een nog veelmeer ecologische rol konden spelen. Daarom volgde ze in Nederland bij Stichting Oase de opleiding ‘Ecologisch hovenier’. Ze maakte voor Inverde mee de vertaalslag van deze opleiding naar een Vlaamse variant, die ze nu ook begeleidt. Verder werkt ze onder andere als freelancer voor Fris in het landschap aan allerlei speelnatuur projecten.

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.