Signalisatie en beveiliging van wegen en werkzones bij bosexploitaties

Signalisatie en beveiliging van wegen en werkzones bij bosexploitaties
 • Inhoud

  Bij een bosexploitatie is de exploitant verplicht om in te staan voor de veiligheid van de andere gebruikers van het bos.

  Hoe aan deze verplichting voldaan moet worden is niet altijd duidelijk. Soms vindt een exploitatie langs een openbare weg plaats en is er een signalisatievergunning nodig of moet je een bosweg tijdelijk afsluiten om veilig te kunnen werken … Telkens andere situaties die elk hun specifieke aanpak en regels hebben.

  In deze cursus maken we je wegwijs in de bijhorende verplichtingen en reglementen en leer je hoe je wegen, werkzones en stapelplaatsen kan beveiligen.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

 • Voor wie?

  Voor bosexploitanten en kopers van hout.

 • Lesgever
  Bert Geeraerts

  Bert Geeraerts

  Bert werkt ondertussen al een tiental jaar bij Inverde. Hij behaalde het getuigschrift in de bosbouwbekwaamheid en van pedagogische bekwaamheid. Bert was projectleider voor de ontwikkeling van de brevetteringsapplicatie waarmee Inverde examens afneemt en is nog steeds verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het beheer van deze applicatie. Daarnaast is hij redacteur van het kennisdelingsplatform Ecopedia, waar hij vooral het luik materiaal en veiligheid op zich neemt. Bert geeft ook praktijkopleidingen.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.