Onderhoud handgereedschap

Gereedschapsonderhoud
 • Inhoud

  We leven in een tijd waarin er voor elke taak wel een machine bestaat. Dat verlicht heel vaak het zware werk en het gaat sneller vooruit. Maar vele zaken kunnen en moeten nog steeds met heel eenvoudig handgereedschap gebeuren. Vroeger wist iedereen die regelmatig werkte met allerlei handgereedschap ook hoe dit gereedschap goed te onderhouden. Tegenwoordig is dit niet zo vanzelfsprekend.

  In deze opleiding leer je hoe je snoeigereedschap en snijgereedschap kan onderhouden en scherp zetten. Je krijgt een overzicht van de diverse slijp- en afwetmethoden. Een gebroken houten steel vervangen komt ook aan bod. Breng je eigen gereedschap mee en op het einde van de dag zal dit er , of toch een deel er van, totaal anders uitzien.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die regelmatig een snoeischaar, bijl, kapmes, beitel, schop of ander handgereedschap gebruikt en wil leren hoe dit gereedschap te scherpen of een steel te vervangen.

   
 • Lesgever
  Valentijn De Cock

  Valentijn De Cock

  Valentijn is van opleiding landschaps-en tuinarchitect. Na enkele jaren in de praktijk, werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor meerdere technische opleidingen, zoals onder andere bosmaaier, ECS 1 en 2, en het snoeien van hagen en heesters. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting en de opleiding tot natuurcoach.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen