Natuurstreefbeelden herkennen en de criteria geïntegreerd natuurbeheer

Natuurstreefbeeld bos
 • Inhoud

  Het nieuwe natuurdecreet integreert natuur- en bosbeheer. Er is nog één soort beheerplan voor alle terreinen met geïntegreerd natuurbeheer. In deze beheerplannen moet de beheerder aangeven welke natuurstreefbeelden hij/zij wil verwezenlijken. De beheerder moet ook voldoen aan de criteria geïntegreerd natuurbeheer. Het herkennen van natuurstreefbeelden, het inschatten van potenties en het begrijpen van de criteria geïntegreerd natuurbeheer zijn dus belangrijke factoren bij het opstellen van een beheerplan.

  Tijdens deze tweedaagse theoretische opleiding krijg je een inleiding in de natuurstreefbeelden en de criteria geïntegreerd natuurbeheer. Na de inleiding bekijken we de natuurstreefbeelden bos, heide en grasland meer in detail.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Enige kennis van inheemse plantensoorten is nodig om de natuurstreefbeelden te kunnen herkennen.

  Bespaar op de opleiding

  Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30% op het inschrijvingsgeld.

 • Voor wie?

  Iedereen die meer wil weten over natuurstreefbeelden die gebruikt gaan worden in de nieuwe natuurbeheerplannen.

   
 • Lesgever
  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.

  Sarah Rousseaux

  Sarah Rousseaux

  Sarah is bioloog en werkt bij Inverde aan Europese projecten rond Natura 2000. Ze geeft ook opleidingen en maakt digitale kennis op het online platform Ecopedia.be over o.a. Natura 2000, natuurbeheerplannen en natuurmanagement.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.