Natuurstreefbeelden heide met excursie

Leer de heidetypes van Vlaanderen kennen

Natuurstreefbeelden heide en heischraal grasland
Nu inschrijven
Startdatum:
22 juni 2023
Locatie:
Koersel (Limburg)
Jouw prijs:
€ 129,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Werk je mee aan het opstellen van natuurbeheerplannen of voer je er uit? Of leer je graag de verschillende heidevegetaties die Vlaanderen rijk is kennen? Dan is deze opleiding iets voor jou.   

  Je leert de verschillende natuurstreefbeelden heide van Vlaanderen herkennen. Denk maar aan droge heide, vochtige tot natte heide, slenken en plagplekken op vochtige bodems in de heide. Enkele nauw verwante vegetaties van landduinen en venen komen ook aan bod. 

  Naast natuurstreefbeelden vegetatie zijn er ook natuurstreefbeelden leefgebieden van soorten. Deze inhoud behandelen we in een online module welke dezelfde is voor grasland, bos en heide.  

  Deze opleiding is een combinatie van een online leertraject en een excursie. Het leertraject bestaat uit verschillende videopresentaties en oefeningen die je op je eigen tempo verwerkt. Tijdens de excursie zie je een aantal van de geleerde heidetypes in het echt en kan je vragen stellen. 

   

  Deze opleiding maakt deel uit van het gamma opleidingen over het Natuurbeheerplan.

  Ontdek het volledige opleidingsaanbod.

 • Programma
  • Online leertraject op eigen tempo niet aan datum of uur gebonden 
  • Een hele dag excursie op het terrein
 • Praktische Info

  Mee te nemen

  • Lunchpakket en drank
  • Goede waterdichte wandelschoenen
  • Regenkledij indien nodig

  Cursusmateriaal

  • Online lesmateriaal is na inschrijving beschikbaar via ‘mijn leeromgeving’ en kan je op eigen tempo doornemen. 

  Opleidingsuren voor MER-deskundigen

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

 • Voor wie?

  Voor wie?

  Voor iedereen die meer wil weten over natuurstreefbeelden om zo meer inzicht te krijgen in de verschillende types van natuur en de natuurlijke opbouw van ons landschap. Je kan deze kennis toepassen bij het opstellen, uitvoeren en lezen van natuurbeheerplannen. Voor het opstellen van natuurbeheerdoelen is kennis van natuurstreefbeelden onontbeerlijk. 

  Voorkennis

  Heidetypes herkennen doe je op basis van inheemse plantensoorten. Een vrij goede kennis van onze inheemse flora is zeker aangeraden om goed te kunnen volgen en alles te begrijpen.  

 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Inschrijven

Interesselijst

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd? Schrijf je in op de interesselijst. We houden je op de hoogte van toekomstige opleidingsdata.

Nu inschrijven
Startdatum:
22 juni 2023
Locatie:
Koersel (Limburg)
Jouw prijs:
€ 129,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen