Natura 2000 van A tot sbZ

Langerodevijver in de Dijlevallei
Nu inschrijven
Startdatum:
24 november 2020
Locatie:
Sint-Joris-Weert (Vlaams-Brabant)
Jouw prijs:
€ 95,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Tijdens een volledige dag krijg je een overzicht over Natura 2000 vanaf het prille begin tot waar we vandaag staan: Wat is Natura 2000? Hoe wordt Natura 2000 toegepast in Vlaanderen? Hoe worden de speciale beschermingszones afgebakend? Hoe worden de natuurdoelen vastgelegd en gerealiseerd?

  En hoe wordt dit alles geëvalueerd? Wat hebben we te winnen met Natura 2000? Maar ook: wat doen Brussel, Wallonië en andere landen eventueel anders? Wat is er al verwezenlijkt en wat is de huidige stand van zaken?

  Sommige onderwerpen bespreken we in de praktijk tijdens een terreinbezoek aan de Doode Bemde, dat deel uitmaakt van habitatrichtlijngebied 'Valleien van de Dijle, Laan en IJse met aangrenzende bos- en moerasgebieden'.

  Na deze dag heb je een tastbaar overzicht van Natura 2000 en ken je de verschillende begrippen die erbij komen kijken, bv. speciale beschermingszone, Europese natuurdoelen of 'IHD', voortoets en passende beoordeling, zoekzone, programmatische aanpak stikstof, natuurbeheerplan en managementplan.

  Deze opleiding maakt deel uit van het gamma opleidingen rond het Natuurbeheerplan.

  Ontdek het volledige opleidingsaanbod

 • Programma
  • Voormiddag: theorie
  • Namiddag: terreinbezoek
 • Praktische Info
  • Breng je eigen lunch mee
  • Je voorziet best aangepaste kledij en schoenen voor het terreinbezoek
 • Voor wie?

  Voor wie?

  Voor iedereen die actief is in de natuursector, in aanraking komen met Natura 2000 en hier graag meer over willen weten.

  Voorkennis

  Deze opleiding maakt deel uit van het gamma opleidingen rond het Natuurbeheerplan. Je volgde bij voorkeur al de opleiding Het Natuurbeheerplan.

  Opleidingsuren voor MER-deskundigen

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

 • Lesgever
  Sarah Rousseaux

  Sarah Rousseaux

  Sarah is bioloog en werkt bij Inverde aan Europese projecten rond Natura 2000. Ze geeft ook opleidingen en maakt digitale kennis op het online platform Ecopedia.be over o.a. Natura 2000, natuurbeheerplannen en natuurmanagement.

   

Inschrijven

Sint-Joris-Weert (Vlaams-Brabant)

Natura 2000 van A tot (SB)Z

 • di 24 november 2020 09:30 - 16:30 | Sint-Joris-Weert
€ 95,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
24 november 2020
Locatie:
Sint-Joris-Weert (Vlaams-Brabant)
Jouw prijs:
€ 95,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen