Leertraject 'Coachen in de natuur - de natuur inzetten in je praktijk'

Coachen in de natuur
Nu inschrijven
Startdatum:
11 september 2020
Locatie:
Ursel (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 2.830,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Ben je overtuigd dat coachen in de natuur meerwaarde brengt voor je cliënt, voor jou als coach en voor het coaching resultaat? Wil je je er in verdiepen en het als een hefboom gebruiken in je coaching praktijk? Dan is Coachen in de Natuur, een vijfdaags leertraject, met aansluitende intervisie dag, iets voor jou!

  Doorheen het leertraject werk je via de BM Methode aan verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur. Wetenschappelijke inzichten over het effect van natuur en bewegen op gezondheid liggen aan de basis van de BM Methode. 

  Door je deze methode eigen te maken, werk je aan je ontwikkeling tot natuurcoach. Je vertrekt van je leerdoelen, je voelt wat het in de natuur zijn met je doet, je staat stil om te reflecteren, je onderbouwt je aanpak door literatuur, je deelt je inzichten en je beleeft je vak als natuurcoach in de praktijk!

  Een mentor en deskundige natuurcoaches uit Vlaanderen begeleiden je doorheen het traject. Samen met je collega-deelnemers versterk je het leereffect door gebruik te maken van onze leeromgeving ‘Glip - Ecopedia’ en door actief deel te nemen aan de intervisiedag.

  Aan het einde van het traject en na het uitvoeren van je opdrachten, behaal je een attest van succesvolle deelname, een eerste stap in de certificering. Daarna kies je zelf of je wilt doorgaan met de certificering en in welk tempo je dit wilt doen. Het certificaat is het kwaliteitslabel 'gecertificeerd natuurcoach Vlaanderen’.

  Ben je gecertificeerde coach of heb je een evenwaardige expertise vanuit je ervaring opgebouwd en wil je dit leertraject volgen? schrijf je dan eerst in voor een telefonisch intakegesprek.

  • De te volgen stappen naar inschrijving lees je na onder het tabblad Praktische Info.
  • De inhoud van de vijf dagen en intervisie dag vind je onder het tabblad Programma.
   
 • Programma

  Het traject is opgebouwd uit vijf leerdagen met reflectieve en praktische opdrachten tussen de dagen in en een intervisie dag, ongeveer vier maand na leerdag vijf. Via de leeromgeving deel je inzichten en ervaringen met de begeleiders en collega-deelnemers.

  Elke leerdag en de intervisiedag gaan door in een verschillend Natuurgebied van Natuur en Bos Vlaamse Overheid. Ook de begeleidende coaches wisselen in functie van hun expertise. De mentor is het hele traject aanwezig, zorgt voor samenhang en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer.

  • Dag 1: je leert de natuur als bron en inspiratie te gebruiken in de coaching. Je zet werkvormen in die mens en natuur verbinden en in interactie brengen. Je ervaart wat dit met jou doet, hoe je loskomt uit je hoofd en naar je lichaam gaat. Je kadert dit in het geheel van het coaching proces.
  • Dag 2: je leert de natuur inzetten in loopbaanbegeleiding volgens de BM Methode. Je integreert werkvormen die energie geven, je bewust maken van je talenten en je drijfveren. Je exploreert manieren om lichaam én gedachten in beweging te brengen, om finaal het doel te bereiken: een loopbaan die in je natuur ligt en je gelukkig maakt.
  • Dag 3: je leert via de BM Methode de natuur te gebruiken als inspirator in het focussen op emoties, het zorgen voor welzijn en het ontwikkelen van veerkracht. Je verwerft inzichten en werkvormen om jezelf en anderen te bewegen naar een leven met meer tevredenheid, voldoening en zingeving.
  • Dag 4: je leert via de BM Methode je cliënt om te gaan met stress en overspanning. Je verwerft inzichten en werkvormen die rust brengen, zacht activeren en stress beheersen. Je leert als natuurcoach bij te dragen tot preventie en nazorg van burn-out.
  • Dag 5: je doet actieve natuurkennis op die je leert gebruiken en omzetten in werkvormen voor natuurcoaching. Je leert je ‘nieuwe’ specialisatie Natuurcoach als 'sterk merk' uit te spelen in de communicatie met je doelgroep(en). Je geeft een werkbare start aan je plan met gerichte ‘marketing en communicatie’ acties.
  • Intervisiedag: je consolideert de inzichten en vaardigheden die je doorheen de leerdagen hebt opgedaan aan de hand van praktijkoefeningen. Je leert via intervisie je groeiende expertise in natuurcoaching te delen.
   
 • Praktische Info

  Data Lentecyclus 2020

  • Dag 1 : vrijdag 6 maart 2020
  • Dag 2 : zaterdag 7 maart 2020
  • Dag 3 : vrijdag 3 april 2020
  • Dag 4 : vrijdag 8 mei 2020
  • Dag 5 : vrijdag 5 juni 2020
  • Intervisiedag : vrijdag 16 oktober 2020

  Data Herfstcyclus 2020

  • Dag 1 : vrijdag 11 september 2020
  • Dag 2 : zaterdag 12 september 2020
  • Dag 3 : vrijdag 9 oktober 2020
  • Dag 4 : vrijdag 13 november 2020
  • Dag 5 : vrijdag 4 december 2020
  • Intervisiedag : vrijdag 16 april 2021

  Voorkennis

  Het leertraject Coachen in de Natuur is een voortzetting van je ontwikkeling als coach. Daarom is voorkennis en expertise in coaching, zowel inhoudelijk als methodisch, voorwaarde om in dit leertraject in te stappen. We toetsen samen via een in te vullen vragenlijst en vervolgens via een telefonisch intakegesprek of je er klaar voor bent. Het is immers ook in jouw belang maximaal uit dit leertraject te halen.

  Prijs

  € 2 830,00 (incl. btw) - voor intakegesprek, de 5 leerdagen + intervisiedag.

  De optie 'Certificering tot Natuurcoach' is afzonderlijk te betalen.

  Subsidie via de KMO-portefeuille is mogelijk. Het erkenningsnummer van Natuurinvest is DV.O107537.

  Inschrijven

  Wil je graag deelnemen aan dit leertraject? Fijn! Volg dit stappenplan:

  1. Schrijf je hieronder kosteloos in op het intakegesprek, waar je gevraagd zal worden om een profiel aan te maken. De datum en locatie die je ziet naast de inschrijvingsknop zijn niet van tel. Je plant het telefonische intakegesprek op een datum naar keuze.
  2. Vul vervolgens deze beknopte vragenlijst in over je coaching expertise en je motivatie om de natuur daarin aan te wenden.
  3. Een medewerker van Inverde neemt contact met je op om een intakegesprek in te plannen.
  4. Tijdens de telefonische intake bespreken we aan de hand van de ingevulde vragenlijst, de wederzijdse verwachtingen en of je klaar bent voor het leertraject. Deze intake is ook in jouw belang. Alleen met voldoende voorkennis en expertise in coaching, kan je je leerdoelen en je verwachtingen in persoonlijke ontwikkeling realiseren.
  5. Bij groen licht en jouw akkoord voor inschrijving, schrijf jij je in voor een cyclus naar keuze.
   
 • Voor wie?

  Gecertificeerde en/of ervaren coaches die de natuur willen inzetten in hun praktijk.

   
 • Lesgever
  Patrick De Bodt

  Patrick De Bodt

  Patrick is psycholoog en gaf al duizenden trainingen en coachings in diverse bedrijven en organisaties. Hij zet je aan om afstand te nemen van gebeurtenissen die je 'ondergaat', om opnieuw en nog meer bewust te worden dat je je leven creëert, nieuwe paden kunt bewandelen en energie kunt halen uit ervaringen waaraan je zelf betekenis geeft. Belevenissen die bijblijven, slaan vaak op activiteiten waarbij je eigen grenzen verlegt en loskomt van de remmen in je hoofd. Zijn grootste en meest intense inspiratiebronnen zijn de natuur en de cantates van Bach.

  Luc Mastelinck

  Luc Mastelinck

  Luc staat al meer dan 25 jaar met beide voeten in het bedrijfsleven, waar hij zowel bedrijven ondersteunt bij het vinden van hun ideale klant als interne medewerkers coacht en begeleidt. Klanten met specifieke vragen over zichzelf, hun bedrijf, hun loopbaan en hoe dit alles in evenwicht te combineren, krijgen nieuwe inzichten via coachingssessies in de natuur.

  Peter Massy

  Peter Massy

  Peter heeft na jaren van verschillende management en consultancy opdrachten in de industrie gekozen voor zijn passie; coachen en meer in het bijzonder coachen in de natuur. Na een gedegen coaching opleiding heeft hij zich verder bekwaamd in loopbaan coaching en natuur coaching. Hij vindt het prachtig om mensen te ondersteunen in hun loopbaan en hun leven. En het wordt nog mooier als hij dat kan doen in de mooiste coaching ruimte die er is: de natuur en de natuurgebieden van het ANB.

  Valentijn De Cock

  Valentijn De Cock

  Valentijn is van opleiding landschaps-en tuinarchitect. Na enkele jaren in de praktijk, werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor meerdere technische opleidingen, zoals onder andere bosmaaier, ECS 1 en 2, en het snoeien van hagen en heesters. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting en de opleiding tot natuurcoach.

  Liesbeth Saerens

  Liesbeth Saerens

  Liesbeth is klinisch psychologe en systeempsychotherapeute van basisopleiding. Door een verhuis in 2012 moest ze van werk veranderen. Daarom ging ze bewust op zoek naar een breder werkkader en bijkomende vaardigheden om mensen te begeleiden. Dat bracht haar bij opleidingen in ACT, mindfulness en wandeltherapie. Die zorgden voor nieuwe zuurstof en inspiratie, zowel voor haar eigen leven als dat van haar cliënten.

  Lieve Sebreghts

  Lieve Sebreghts

  Lieve is een ervaren coach en heeft een achtergrond in werken met psychologische kwetsbaarheid. Van voorkomen, empowerment en inspireren tot zelfcoaching. Ze zet in op professionele training & coaching in communicatievaardigheden voor teams in de non-profit sector. En ze is getraind in neuro-linguïstisch programmeren (NLP), Life Coaching, Outdoor Coaching TriA©, Teamcoaching, Leiderschapsontwikkeling en Management Consulting.

  Linske Brood

  Linske Brood

  Linske is geschoold als communicatiewetenschapper en heeft een achtergrond in Human Resources. Als coach begeleidt ze vooral jonge moeders die zichzelf voorbij lopen zodat ze terug in hun eigen flow kunnen gaan leven. Stapsgewijs keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen met goesting en duurzame routines opbouwen vormen de basis van haar methode. Ze is getraind in Integrale coaching (ICF), Stress- en Burnoutcoaching en Coachen in de Natuur.

Inschrijven

Ursel (Oost-Vlaanderen)

Coachen in de natuur - Herfstcyclus 2020

 • vr 11 september 2020 09:30 - 17:30 | Ursel
 • za 12 september 2020 09:30 - 17:30 | Willebroek
 • vr 9 oktober 2020 09:30 - 17:30 | Kiewit
 • vr 13 november 2020 09:30 - 17:30 | Vaalbeek
 • vr 4 december 2020 09:30 - 17:30 | Hoeilaart
 • vr 16 april 2021 09:30 - 17:30 | nog te bepalen
€ 2.830,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
11 september 2020
Locatie:
Ursel (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 2.830,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen