Leertraject 'Coachen in de natuur - de natuur inzetten in je praktijk'

Coachen in de natuur
Nu inschrijven
Startdatum:
22 december 2019
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 0,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Dit vijfdaagse leertraject leert je hoe je de natuur kan inzetten als partner in het coachingproces. De docenten zijn deskundige natuurcoaches uit Vlaanderen en een mentor. De opleiding biedt je de praktische kennis, de inzichten, de vaardigheden en de kansen om je persoonlijk te ontwikkelen tot gecertificeerde natuurcoach.

  Het leertraject is ontwikkeld rond de BM Methode, een methode die de verbondenheid met de natuur als hefboom voor de coaching gebruikt. Doorheen het leertraject werk je aan een logboek met observaties, leerervaringen, ideeën voor toepassing in eigen praktijk en leerdoelen voor verdere verdieping. Wederzijdse feedbackmomenten tussen mentor, begeleidende natuurcoach en deelnemers maken deel uit van elke module.

  Aan het einde van het traject krijg je een attest van deelname als eerste stap in de certificering. Na vier maanden evalueren we samen de toepassing van de opgedane kennis in je praktijk als coach. We overhandigen je dan een certificaat en het kwaliteitslabel 'gecertificeerd natuurcoach'.

  Het volledige programma vind je onder het tabblad Programma. Wil je dit leertraject volgen? Dan schrijf je je eerst in voor een telefonisch intakegesprek. De volledige procedure lees je na onder het tabblad Praktische Info.

 • Programma
  • dag 1: je leert de natuur als bron en inspiratie te gebruiken in het coachingproces.

  • dag 2: je leert de natuur inzetten in loopbaanbegeleiding volgens de BM Methode.
  • dag 3: je leert hoe de natuur te gebruiken als inspirator in het focussen op emoties, het zorgen voor welzijn en het ontwikkelen van veerkracht.
  • dag 4: je leert coachen in de natuur volgens de BM Methode bij stress en burn-out.
  • dag 5: je krijgt praktische wenken bij het coachen in de natuur en handige informatie om je nieuwe specialisatie als 'sterk merk' uit te spelen in je communicatie en marketing. We geven je meer informatie over je certificering en het netwerk van natuurcoaches.
   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Het leertraject is een add-on op het vlak van de coachingmethode. Certificering en/of expertise in coaching, zowel inhoudelijk als methodisch, is dus vereist. De vereiste kennis en ervaring toetsen we samen met elke deelnemer aan de hand van een ingevulde vragenlijst en het intakegesprek dat daarop volgt.

  Inschrijven

  Wil je graag deelnemen aan dit leertraject? Fijn! Volg dit stappenplan :

  1. Schrijf je hieronder kosteloos in op het intakegesprek, waar je gevraagd zal worden om een profiel aan te maken. De datum en locatie die je ziet naast de inschrijvingsknop zijn niet van tel. Je plant het telefonische intakegesprek op een datum naar keuze.
  2. Vul vervolgens deze beknopte vragenlijst in over je coaching expertise en je motivatie om de natuur daarin aan te wenden.
  3. Een medewerker van Inverde neemt contact met je op om een intakegesprek in te plannen.
  4. Tijdens een telefonische intake bespreken we de ingevulde vragenlijst, de wederzijdse verwachtingen en of je klaar bent om in te stappen in het leertraject. De intake is in het belang van elke kandidaat-deelnemer, omdat je expertise in coaching, de haalbaarheid van de leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling worden ingeschat.
  5. Bij groen licht en jouw akkoord voor inschrijving krijg je van ons een factuur toegestuurd , die je binnen de 14 dagen dient te betalen. 
  6. Hebben we jouw betaling ontvangen? Proficiat, je ontvangt dan snel een inschrijvingsbevestiging .

   

  Eerstvolgende data en locaties (telkens van 9u00-17u30)

  Lente 1

  • Za 27/4 – Drongengoedbos Ursel (Knesselare)
  • Zon 28/4 - Blaasveldbroek (Willebroek)
  • Vrij 17/5 - Kiewit (Hasselt)
  • Zat 8/6 - Meerdaalwoud (Oud-Heverlee)
  • Vrij 21/6 - Zoniënwoud / Kasteel Groenendaal (Hoeilaart)

  Lente 2

  • Za 4/5 – Drongengoedbos Ursel (Knesselare)
  • Zon 5/5- Blaasveldbroek (Willebroek)
  • Vrij 24/5 - Kiewit (Hasselt)
  • Zat 15/6- Meerdaalwoud (Oud-Heverlee)
  • Vrij 28/6- Zoniënwoud /Kasteel Groenendaal (Hoeilaart)

   

  Prijs

  De inschrijving bedraagt € 1 850,00 (excl BTW) – KMO portefeuille is mogelijk. Gelieve bij inschrijving aan te geven of je van de KMO Portefeuille gebruik wil maken.

 • Voor wie?

  Gecertificeerde en/of ervaren coaches die de natuur willen inzetten in hun praktijk.

   
 • Lesgever
  Patrick De Bodt

  Patrick De Bodt

  Patrick is psycholoog en gaf al duizenden trainingen en coachings in diverse bedrijven en organisaties. Hij zet je aan om afstand te nemen van gebeurtenissen die je 'ondergaat', om opnieuw en nog meer bewust te worden dat je je leven creëert, nieuwe paden kunt bewandelen en energie kunt halen uit ervaringen waaraan je zelf betekenis geeft. Belevenissen die bijblijven, slaan vaak op activiteiten waarbij je eigen grenzen verlegt en loskomt van de remmen in je hoofd. Zijn grootste en meest intense inspiratiebronnen zijn de natuur en de cantates van Bach.

  Luc Mastelinck

  Luc Mastelinck

  Luc staat al meer dan 25 jaar met beide voeten in het bedrijfsleven, waar hij zowel bedrijven ondersteunt bij het vinden van hun ideale klant als interne medewerkers coacht en begeleidt. Klanten met specifieke vragen over zichzelf, hun bedrijf, hun loopbaan en hoe dit alles in evenwicht te combineren, krijgen nieuwe inzichten via coachingssessies in de natuur.

  Peter Massy

  Peter Massy

  Peter heeft na jaren van verschillende management en consultancy opdrachten in de industrie gekozen voor zijn passie; coachen en meer in het bijzonder coachen in de natuur. Na een gedegen coaching opleiding heeft hij zich verder bekwaamd in loopbaan coaching en natuur coaching. Hij vindt het prachtig om mensen te ondersteunen in hun loopbaan en hun leven. En het wordt nog mooier als hij dat kan doen in de mooiste coaching ruimte die er is: de natuur en de natuurgebieden van het ANB.

  Ruth Jansen

  Ruth Jansen

  Jarenlang heeft Ruth volwassenen met hart en ziel begeleid en gecoacht. Na een poos stak de nieuwsgierigheid de kop op om haar nog meer te gaan verdiepen in de mens en zijn welzijn. Vandaag bundelt ze haar ervaring en de kennis die ze opdeed tijdens haar langdurige opleiding Persoonlijke Coaching, ACT, positieve psychologie en stress- en wandelcoaching. Dit doet ze om mensen, zowel privé als professioneel, op weg te helpen naar meer voldoening, veerkracht en vitaliteit en draagt ze zorg voor hun bij het nemen van hindernissen of moeilijker periodes in hun leven.

  Valentijn De Cock

  Valentijn De Cock

  Valentijn is van opleiding landschaps-en tuinarchitect. Na enkele jaren in de praktijk, werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor meerdere technische opleidingen, zoals onder andere bosmaaier, ECS 1 en 2, en het snoeien van hagen en heesters. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting en de opleiding tot natuurcoach.

  Liesbeth Saerens

  Liesbeth Saerens

  Liesbeth is klinisch psychologe en systeempsychotherapeute van basisopleiding. Door een verhuis in 2012 moest ze van werk veranderen. Daarom ging ze bewust op zoek naar een breder werkkader en bijkomende vaardigheden om mensen te begeleiden. Dat bracht haar bij opleidingen in ACT, mindfulness en wandeltherapie. Die zorgden voor nieuwe zuurstof en inspiratie, zowel voor haar eigen leven als dat van haar cliënten.

  Lieve Sebreghts

  Lieve Sebreghts

  Lieve is een ervaren coach en heeft een achtergrond in werken met psychologische kwetsbaarheid. Van voorkomen, empowerment en inspireren tot zelfcoaching. Ze zet in op professionele training & coaching in communicatievaardigheden voor teams in de non-profit sector. En ze is getraind in neuro-linguïstisch programmeren (NLP), Life Coaching, Outdoor Coaching TriA©, Teamcoaching, Leiderschapsontwikkeling en Management Consulting.

   

Inschrijven

Gent (Oost-Vlaanderen)

Intake - inschrijving

 • zo 22 december 2019 09:00 - 10:00 | Gent
€ 0,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
22 december 2019
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 0,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen