Kettingzaaggebruik - intensieve opleiding

 Kettingzaaggebruik - intensieve opleiding
 • Inhoud

  Ben je op zoek naar een volledige en intensieve opleiding kettingzaaggebruik? Tijdens deze vierdaagse cursus (met overnachting) worden alle aspecten van het werken met de kettingzaag behandeld in een aangenaam kader.

  Deze opleiding is inhoudelijk een combinatie van de cursussen Kettingzaaggebruik ECS 1 en ECS 2.

  We leren je de verschillende onderdelen van de machine, de werking en het onderhoud. Vervolgens besteden we aandacht aan de wijze van gebruik, de veiligheidseisen van de kettingzaag en de bescherming van de bediener. Tot slot komen technieken van het vellen en onttakken aan bod. Tijdens de opleiding zijn kwaliteit, veiligheid en individuele feedback en begeleiding de kernwoorden. Na deze week heb je alle nodige basisvaardigheden verworven die nodig zijn om op een veilige en ergonomische manier de kettingzaag te kunnen hanteren.

  Wij voorzien ook een gevarieerd en leerrijk avondprogramma, waarin aandacht wordt besteed aan specifieke aspecten van het bosbeheer.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig.

 • Voor wie?

  Iedereen die regelmatig met de kettingzaag werkt, hetzij professioneel, hetzij als particulier.

 • Lesgever
  Bert Geeraerts

  Bert Geeraerts

  Bert werkt ondertussen al een tiental jaar bij Inverde. Hij behaalde het getuigschrift in de bosbouwbekwaamheid en van pedagogische bekwaamheid. Bert was projectleider voor de ontwikkeling van de brevetteringsapplicatie waarmee Inverde examens afneemt en is nog steeds verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het beheer van deze applicatie. Daarnaast is hij redacteur van het kennisdelingsplatform Ecopedia, waar hij vooral het luik materiaal en veiligheid op zich neemt. Bert geeft ook praktijkopleidingen.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen