Kettingzaaggebruik - examen Europees Kettingzaag Certificaat ECC1

Examen Europees Kettingzaag Certificaat ECC1
 • Inhoud

  In België gebeuren jaarlijks tientallen zware ongelukken met kettingzagen, zowel bij mensen die dagelijks met een kettingzaag werken als bij occasionele gebruikers. Ook in andere Europese landen (en over de hele wereld) zijn ongevallen met een kettingzaag een veel voorkomende zaak.

  Om het aantal ongelukken met een kettingzaag bij boomverzorging en bosbouwwerkzaamheden te verminderen op Europees niveau, werd een operationeel en duurzaam certificeringsysteem voor kettingzaaggebruikers uitgewerkt. Een eerste stap in dit certificeringproces was het opstellen van een normenschaal en het ontwikkelen van examenprocedures die toepasbaar zijn in elke Europees land en die ondersteund worden door de industrie en de boomverzorgings- en bosbouwsector.

  In het kader van dit Europees certificeringsysteem organiseert Inverde vanaf 2013 examens kettingzaaggebruik - onderhoud en afkorttechnieken.

  Het examen houdt in dat je grondig getest wordt volgens de European Chainsaw Standards 1 (Europese kettingzaagnormen 1 - onderhoud en afkorttechnieken).

  Wie slaagt voor dit examen, ontvangt een Europees Certificaat Kettingzaaggebruik. Dit certificaat is het bewijs dat je vaardigheden getest zijn volgens de hoogstaande en veeleisende Europese kettingzaagnormen. Dit certificaat is dus ook geldig in andere Europese landen die werken volgens de Europese kettingzaagnormen.

  Wens je jouw werknemers naar een hoger niveau te tillen? Organiseer een examen in jouw bedrijf! Neem hiervoor contact op per e-mail.

   
 • Programma

  Het examen bestaat uit drie delen:

  • een theoretische test (meerkeuze vragen)
  • een praktische proef
  • een zaagoefening
   
 • Praktische Info

  Opgelet

  Schrijf je op tijd in. Want de inschrijvingen voor deze examens worden 2 weken op voorhand afgesloten.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die zijn/haar kennis over veilig kettingzaaggebruik wil testen volgens de Europese kettingzaagnormen 1.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen