Kettingzaaggebruik - ECS - Hout onder spanning

Opleiding op maat

Liggend hout onder spanning
 • Inhoud

  Werken met stormhout is risicovol specialistenwerk. Want op het meeste stormhout staat onder grote spanning. Gelukkig zijn er zaagtechnieken die deze risico’s aanzienlijk verkleinen.

  Tijdens deze opleiding leer je op een veilige, ergonomische en efficiënte manier omgaan met hout onder spanning. Dit voornamelijk voor het opwerken van kruinhout, bij stormschade en om wegen vrij te maken van omgewaaide bomen. De aangeleerde technieken zijn ook zeer nuttig bij het onttakken van gevelde bomen.

  Het inoefenen hiervan gebeurt op de mobiele spanningsbank. In een simulator wordt veilig hout onder spanning gebracht. Zo maak je kennis met de veilige zaagtechnieken om opscheuren van een boom of tak te voorkomen.

 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je volgde al Kettingzaaggebruik - ECS 1 of een andere basisopleiding kettingzaaggebruik van Inverde, bij voorkeur niet meer dan vijf jaar geleden.

   
 • Voor wie?

  Iedereen die op een veilige, ergonomische en efficiënte manier wil leren omgaan met hout onder spanning.

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen