(Jonge) bomen snoeien

Jonge bomen snoeien
 • Inhoud

  Bomen snoeien lijkt makkelijker dan het is. Bomen zijn langlevende wezens die tegen een stootje kunnen. Door onoordeelkundig snoeien kunnen ze echter snel instabiel worden en kunnen ze vervroegd afsterven. Daarom is het belangrijk om steeds na te gaan waarom bomen moeten worden gesnoeid. Pas wanneer dat duidelijk is, kunnen we met de juiste techniek te werk gaan.

  Bij deze cursus staat de boom centraal en samen met de omgevingsfactoren wordt bekeken welke de beste snoeimaatregelen zijn.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Eventuele voorkennis van boomsoorten is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.

 • Voor wie?

  Iedereen die zich wil bekwamen in begeleidingssnoei van jonge bomen.

 • Lesgever
  Kris Hofkens

  Kris Hofkens

  Na zijn studies technische landbouw heeft Kris zijn kennis verder uitgebreid met onder andere de opleiding  boomverzorging. Na enkele jaren in de praktijk kwam hij in 2005 bij Inverde terecht als lesgever. Hij is gespecialiseerd in boombeheer en volgt met verve de European Chainsaw Certificates op.

  Yves de Roder

  Yves de Roder

  Yves is 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest, waarvan een 12-tal jaar als uitvoerend en coördinerend boomverzorger. Hij is gecertificeerd als European Tree Worker en European Tree Technician, en is ook  gespecialiseerd in veiligheid. Hij is een gedreven lesgever met een brede theoretische kennis. Deze past hij toe in zijn praktijklessen boomverzorging.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.