Info avond - Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting

Infoavond - Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting
 • Inhoud

  Wil je proeven van wat de opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting te bieden heeft? Dat kan op donderdag 19 september.

  Tijdens onze gratis infosessie maak je kennis met de cursusbegeleiders. We lichten inhoudelijk toe wat je tijdens deze opleiding mag verwachten. Ook krijg je meteen inzicht in de werkvormen die we hanteren. Aan de hand van een getuigenis van een vorige cursist hoor je ook uit eerste bron hoe cursisten van vorige edities deze opleiding ervaren hebben.

 • Praktische Info

  Deze infoavond is gratis maar inschrijven is verplicht.

 • Voor wie?

  Voor iedereen die is geïnteresseerd in de opleiding Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting.

  Die opleiding is voor professionele tuin- en landschapsarchitecten, parkbeheerders, tuinaannemers en beheerders van groendomeinen, bossen en cultuurlandschappen. Ook aannemers en ontwerpers van kleine tuinen zijn welkom. En zelfs de (zeer) geïnteresseerde tuinier of natuurliefhebber komt aan z’n trekken.

 • Lesgever
  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert

  Alexandra Mannaert is van opleiding bio-ingenieur in land- en bosbeheer en werkt al meer dan 15 jaar in de sector van bos- en natuurbeheer. In avondschool behaalde ze een diploma als tuinontwerper. Sinds 2008 werkt ze bij Inverde, waar ze zich bezig houdt met opleidingen over tuin- en landschapsinrichting, bosbeheer en het herkennen van bomen en struiken. Daarnaast staan ook het indienen, opvolgen en uitvoeren van Europese projecten rond bos-, groen- en natuurbeheer op haar cv.

  Annelies Sevenant

  Annelies Sevenant

  Als bio-ingenieur in het land- en bosbeheer vond Annelies steeds dat particuliere tuinen en parken in ons kleine, versnipperde landje een nog veelmeer ecologische rol konden spelen. Daarom volgde ze in Nederland bij Stichting Oase de opleiding ‘Ecologisch hovenier’. Ze maakte voor Inverde mee de vertaalslag van deze opleiding naar een Vlaamse variant, die ze nu ook begeleidt. Verder werkt ze onder andere als freelancer voor Fris in het landschap aan allerlei speelnatuur projecten.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen