Harmonisch Park- en Groenbeheer - Pesticidenvrij beheer van groenzones en verhardingen - voor milieu- en/of groenambtenaren en technische diensten

Opleiding op Maat

Pesticidenvrij beheer van groenzones en verhardingen
 • Inhoud

  Het decreet ‘Reductie van bestrijdingsmiddelen’ (RBM) verplicht openbare besturen om het gebruik van pesticiden tegen eind 2014 tot een nulgebruik af te bouwen. In het kader daarvan ontwikkelde Inverde opleidingen voor verschillende doelgroepen over dit thema.

  In een opleiding van één dag:

  • Staan uitleg over het decreet ‘Reductie van bestrijdingsmiddelen’ en hoe kruidbeheer in groenzones en op verhardingen aanpakken in de gemeente centraal. Indien mogelijk, sluiten we de dag af met een bezoek aan een goed praktijkvoorbeeld in de gemeente of een naburige gemeente.

  In een tweede opleidingsdag :

  • Kunnen we meerdere goede en minder goede voorbeelden in de gemeente bezoeken en concrete aanbevelingen formuleren.
  • In de tweede opleidingsdag kan er ook extra aandacht worden besteed aan de begraafplaatsen van de gemeente. Begraafplaatsen kunnen ook in een derde opleidingsdag aan bod komen.

  Om de opleidingen zo interessant mogelijk te maken, komt de lesgever bij voorkeur ter plaatse om de specifieke situatie te bekijken en de excursies voor te bereiden.

  Opgelet: wanneer je als openbaar bestuur naast deze opleiding ook een opleiding aan arbeiders wenst in te richten, vindt deze opleiding bij voorkeur plaats vóór de opleiding aan de arbeiders.

 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Milieu- en/of groenambtenaren en technische diensten

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen