Harmonisch Park- en Groenbeheer - Pesticidenvrij beheer van groenzones en verhardingen - voor arbeiders

Opleiding op Maat

Pesticidenvrij beheer van groenzones en verhardingen
 • Inhoud

  Het decreet ‘Reductie van bestrijdingsmiddelen’ (RBM) verplicht openbare besturen om het gebruik van pesticiden tegen eind 2014 tot een nulgebruik af te bouwen. In het kader daarvan ontwikkelde Inverde opleidingen voor verschillende doelgroepen over dit thema.

  Voor arbeiders voorzien we een opleiding van twee dagen. In de voormiddagen komt de theorie aan bod: het decreet ‘Reductie van bestrijdingsmiddelen’ in vogelvlucht, kruidbeheer in groenzones en kruidbeheer op verhardingen. In de namiddagen brengen we de theorie in praktijk via terreinbezoeken in de eigen (of naburige) gemeente en worden de belangrijkste aandachtspunten voor het correct toepassen van alternatieve technieken besproken en indien mogelijk gedemonstreerd.

  Bij voorkeur neemt de ploegbaas ook deel aan deze opleiding.

  Na deze opleiding

  • weet je waarom we geen bestrijdingsmiddelen meer gebruiken;
  • ken je het belang van successie;
  • weet je hoe er preventief kan worden gewerkt en
  • ken je de voor- en nadelen van de diverse alternatieve bestrijdingsmethoden.

  We kunnen deze opleiding ook aanbieden in een aangepaste versie voor arbeiders uit sociale economiebedrijven. Deze specifieke opleiding werd uitgewerkt en uitgetest binnen het project 'Innovatie binnen de sociale economie'. Onze partners in dit project zijn Groenwerk vzw, Boskat vzw, Wase Werkplaats vzw, CDG en SPK vzw.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze cursus geen voorkennis nodig.

   
 • Voor wie?

  Arbeiders

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen