Harmonisch Park- en Groenbeheer - Bomenbeheer in openbaar groen voor leidinggevenden

Opleiding op Maat

Bomenbeheer in openbaar groen voor leidinggevenden
 • Inhoud

  Bomen hebben een grote meerwaarde voor het openbaar groen. Toch geraken ze meer en meer in de verdrukking in onze verstedelijkte omgeving. In 2008 bundelde het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) alle beheertechnieken, van de boomsoortkeuze over het aanplanten en snoeien tot het vellen en vervangen van bomen, in een Technisch Vademecum Bomen – Harmonisch Park- en Groenbeheer.

  Deze opleiding is gebaseerd op het Technisch Vademecum Bomen. Alle fases in het leven van een boom komen hierbij aan bod en alles wordt verduidelijkt tijdens een bomenwandeling.

  Deze cursus kadert in het project 'Harmonisch Park- en Groenbeheer voor steden en gemeenten' dat Inverde uitvoert in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos. Meer informatie op www.natuurenbos.be.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig, maar vertrouwd zijn met de HPG-principes is een pluspunt.

   
 • Voor wie?

  Groenbeheerders / leidinggevenden

   

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.