Hagen snoeien

Hagen snoeien
 • Inhoud

  De haag snoeien, het lijkt eenvoudiger dan het is. Toch als je het goed en veilig wil aanpakken. In deze cursus worden een aantal basisregels met betrekking tot het snoeien van hagen en heesters uitgelegd. Hoe reageert een plant op snoei? Waarom is het snoeitijdstip zo belangrijk?Hoe ga je te werk met een verwilderde haag of struik?

  Moderne haagscharen zijn doorgaans motorisch aangedreven. Daarom besteden we ook veel aandacht aan het correct en veilig gebruik van deze werktuigen.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt voor deze opleiding geen voorkennis nodig. Eventuele kennis van boomsoorten die worden gebruikt in hagen is evenwel mooi meegenomen.

 • Voor wie?

  Iedereen die wel eens een haag snoeit (beroepshalve of thuis in de tuin) en dat op een veilige en correcte manier wil doen.

 • Lesgever
  Valentijn De Cock

  Valentijn De Cock

  Valentijn is van opleiding landschaps-en tuinarchitect. Na enkele jaren in de praktijk, werkt hij al meer dan 10 jaar als praktijkinstructeur bij Inverde. Hij is inhoudelijk verantwoordelijk voor meerdere technische opleidingen, zoals onder andere bosmaaier, ECS 1 en 2, en het snoeien van hagen en heesters. Hij is ook gespecialiseerd in de oude techniek van het haagvlechten. Daarnaast werkt hij mee aan de opleiding ecologische landschapsinrichting en de opleiding tot natuurcoach.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Lees ook op Ecopedia

Gerelateerde opleidingen