Graslandbeheer

Graslandbeheer
 • Inhoud

  Beheerders van graslanden stellen zich vaak heel wat vragen. Bijvoorbeeld over de verschillende grassoorten of de structuur van het grasland, maar evengoed over de ecologische processen van deze vegetaties en de verschillende types van maaimachines. Deze cursus is zowel toepasbaar op grasperken in parken en tuinen als op hooilanden of weiden in natuurreservaten.

  Je krijgt een inleidende, maar wel gespecialiseerde uitleg over allerhande graslanden. Echt iets voor mensen die meer inzicht willen verwerven in de boeiende wereld tussen de grassprieten. We behandelen zowel het vegetatiekundige luik, de verschillende beheervormen, het beleid als de graslandfauna.

 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt al enige voorkennis over plantkunde en natuurbeheer.

 • Voor wie?

  Iedereen die geïnteresseerd is in praktisch graslandbeheer in parken, natuurgebieden en het landschap in het algemeen.

 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen