Grasland: natuurstreefbeelden leefgebieden en vegetaties

Bloemrijk grasland - Jeroen Mentens
Nu inschrijven
Startdatum:
1 december 2020
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 79,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Stel je een natuurbeheerplan op of voer je het uit? Dan is het belangrijk om de potenties van natuurstreefbeelden grasland te herkennen en te kunnen inschatten. En Vlaanderen is rijk aan veel verschillende graslandtypes: van glanshaverhooiland en heischrale graslanden tot blauwgrasland. In deze opleiding leer je de verschillende natuurstreefbeelden grasland van Vlaanderen herkennen.

  Naast de natuurstreefbeelden vegetatie zijn er ook natuurstreefbeelden leefgebieden, waarbij fauna centraal staat. In deze opleiding leer je ook welke diersoorten in aanmerking komen voor een natuurstreefbeeld leefgebied in graslanden. Zo ga je dieper in op de ecologie en het beheer van sommige soorten. En daarnaast leer je voor welke soorten je subsidies krijgt als je specifieke beheermaatregelen uitvoert.

  Deze opleiding maakt deel uit van het gamma opleidingen rond het Natuurbeheerplan.

  Ontdek het volledige opleidingsaanbod

 • Programma
  • In de voormiddag ga je dieper in op de natuurstreefbeelden vegetatie van graslanden;
  • In de namiddag komen de leefgebieden van verschillende diersoorten in graslanden aan bod.
 • Voor wie?

  Voor wie?

  Voor iedereen die meer wil weten over natuurstreefbeelden om zo meer inzicht te krijgen in de verschillende types van natuur en de natuurlijke opbouw van ons landschap. Je kan deze kennis toepassen bij het opstellen, uitvoeren en lezen van natuurbeheerplannen. Voor het opstellen van natuurbeheerdoelen is kennis van natuurstreefbeelden bijna onontbeerlijk.

  Voorkennis

  Deze opleiding maakt deel uit van het gamma opleidingen rond het Natuurbeheerplan. Je volgde bij voorkeur al de opleiding Het Natuurbeheerplan. Ook een basiskennis van inheemse plantensoorten is handig om de natuurstreefbeelden te kunnen herkennen.

  Opleidingsuren voor MER-deskundigen

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

 • Lesgever
  Rollin Verlinde

  Rollin Verlinde

  Rollin is gespecialiseerd in ecologie en faunabeheer, maar heeft als bio-ingenieur ook veel kennis over het beheer van bossen, graslanden, waters en exoten. Hij is voornamelijk bezig met de uitbouw van ecopedia.be, het online platform voor bos- en natuurbeheer.

  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.

Inschrijven

Gent (Oost-Vlaanderen)

Grasland: natuurstreefbeelden leefgebieden en vegetaties

 • di 1 december 2020 09:30 - 16:30 | Gent
€ 79,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
1 december 2020
Locatie:
Gent (Oost-Vlaanderen)
Jouw prijs:
€ 79,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen