Grasgoed - maaitijdstip voor natuurbeheer

maaitijdstip voor natuurbeheer
 • Inhoud

  Wist je dat maaien een ingrijpende gebeurtenis is voor planten en dieren? En toch is het een belangrijk onderdeel van goed graslandbeheer. Zeker voor toegewijde natuurbeheerders die de graslandbiodiversiteit op peil willen houden of net uitbreiden.

  Daarom zijn wanneer en hoe vaak je maait even belangrijk als de keuze van machine of de manier van werken. Over dat maaitijdstip gaat deze gratis opleiding.

  Je bespreekt termen als gefaseerd maaien en sinusmaaien. En ook de veevoederwaarde en de verwerking tot grasvezels voor de industrie komen aan bod.

  Deze cursus wordt ingericht in het kader van het Interregproject GrasGoed.

  Europese vlag

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt een beperkte voorkennis van graslandkruiden.

   
 • Voor wie?

  Voor mensen die met natuurbeheer bezig zijn : privé, in verenigingen of voor openbare besturen.

   
 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen