Excursie: natuurstreefbeelden heide en heischraal grasland

Natuurstreefbeelden heide en heischraal grasland
Nu inschrijven
Startdatum:
5 juni 2020
Locatie:
Koersel (Limburg)
Jouw prijs:
€ 75,00 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  In het nieuwe natuurdecreet wordt natuur- en bosbeheer geïntegreerd. Er is voor alle terreinen nog één soort beheerplan met geïntegreerd natuurbeheer, waarin de beheerder aangeeft welke natuurstreefbeelden hij/zij wil verwezenlijken. Het herkennen van deze natuurstreefbeelden en het inschatten van mogelijke potenties is dus zeer belangrijk.

  Tijdens deze excursiedag krijg je zeer mooie voorbeelden te zien van natuurstreefbeelden heischraal grasland en heide. We bekijken in de eerste plaats natuurstreefbeelden van open, niet-beschaduwde situaties op voedselarme tot zeer voedselarme bodems in het landschap van de Kempen. In de namiddag verplaatsen we ons naar een ander gebied in de nabije omgeving.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt bij voorkeur al de cursus Natuurstreefbeelden herkennen en de criteria geïntegreerd natuurbeheer gevolgd of ben je al wat op de hoogte van de nieuwe natuurstreefbeelden. Een basiskennis van plantensoorten is noodzakelijk.

   
 • Voor wie?

  Voor groenambtenaren, beheerders van natuurgebieden, opstellers van beheerplannen, studiebureaus en iedereen die natuurstreefbeelden wil leren herkennen om ze te gebruiken in beheerplannen.

   
 • Lesgever
  Willy Verbeke

  Willy Verbeke

  Willy werkt al sinds 1992 bij Natuurinvest en haar voorgangers, waarbij er periodes zijn geweest dat hij vooral bezig was met vegetaties, bosbeheer en hout. De laatste jaren richt hij zich vooral op graslandbeheer en de valorisatie van natuurmaaisel. Hij geeft les en neemt daarnaast deel aan projecten.

Inschrijven

Koersel (Limburg)

Excursie: natuurstreefbeelden heide en heischraal grasland

 • vr 5 juni 2020 09:30 - 16:30 | Koersel
€ 75,00
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
5 juni 2020
Locatie:
Koersel (Limburg)
Jouw prijs:
€ 75,00 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen