Excursie: natuurstreefbeelden grasland

Natuurstreefbeelden grasland
 • Inhoud

  Bij de opmaak van je natuurbeheerplannen moet je aangeven welke natuurstreefbeelden je wil verwezenlijken. Het herkennen van deze streefbeelden en het inschatten van mogelijkheden is dus erg belangrijk.

  Deze dagexcursie gaat door in het natuurgebied Dauteweyers-Dorpsbemden van Natuurpunt. Daar zie je heel wat mooie voorbeelden van natuurstreefbeelden grasland. Je leert vooral de graslanden van matig voedselrijke omstandigheden kennen. Maar ook de armere types komen aan bod. Het gebied dat je bezoekt heeft een combinatie van minder goed ontwikkelde tot zeer goed ontwikkelde graslanden.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt bij voorkeur al de cursus Natuurstreefbeelden herkennen en de criteria geïntegreerd natuurbeheer gevolgd of ben je al wat op de hoogte van de nieuwe natuurstreefbeelden. Een basiskennis van plantensoorten is noodzakelijk.

   
 • Voor wie?

  Voor iedereen die natuurstreefbeelden wil leren herkennen om ze te gebruiken in beheerplannen.

   
 • Lesgever
  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen