Excursie: natuurstreefbeelden grasland

Natuurstreefbeelden grasland
Nu inschrijven
Startdatum:
28 mei 2019
Locatie:
Diepenbeek (Limburg)
Jouw prijs:
€ 64,50 (incl. 21% BTW)
 • Inhoud

  Bij de opmaak van natuurbeheerplannen moet de beheerder aangeven welke natuurstreefbeelden hij wil verwezelijken. Het herkennen van deze natuurstreefbeelden en het inschatten van mogelijke potenties is dus zeer belangrijk.

  Deze excursiedag gaat door in het natuurgebied Dauteweyers-Dorpsbemden van Natuurpunt. Daar krijg je heel wat mooie voorbeelden te zien van natuurstreefbeelden grasland. Vooral de graslanden van matig voedselrijke omstandigheden gaan we bekijken, maar ook de wat armere types komen aan bod. Het gebied dat we bekijken heeft een combinatie van minder goed ontwikkelde graslanden tot zeer goed ontwikkelde graslanden.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt bij voorkeur al de cursus Natuurstreefbeelden herkennen en de criteria geïntegreerd natuurbeheer gevolgd of ben je al wat op de hoogte van de nieuwe natuurstreefbeelden. Een basiskennis van plantensoorten is noodzakelijk.

   
 • Voor wie?

  Voor iedereen die natuurstreefbeelden wil leren herkennen om ze te gebruiken in beheerplannen.

   
 • Lesgever
  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw op van de Ecopedia website, en creëert hij inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrain, dan is hij waarschijnlijk naar vogels of planten aan het bestuderen.

Inschrijven

Diepenbeek (Limburg)

Excursie: natuurstreefbeelden grasland

 • di 28 mei 2019 09:00 - 16:00 | Diepenbeek
€ 64,50
(incl. 21% BTW)

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Nu inschrijven
Startdatum:
28 mei 2019
Locatie:
Diepenbeek (Limburg)
Jouw prijs:
€ 64,50 (incl. 21% BTW)

Gerelateerde opleidingen