Excursie: natuurstreefbeelden bos

Natuurstreefbeelden bos
 • Inhoud

  In de toekomst zal het nieuwe natuurdecreet het natuur- en bosbeheer integreren. Er zal dan voor alle terreinen nog één soort beheerplan zijn met geïntegreerd natuurbeheer. In dit beheerplan moet de beheerder aangeven welke natuurstreefbeelden hij wil verwezenlijken. Het herkennen van deze natuurstreefbeelden en het inschatten van mogelijke potenties is dus zeer belangrijk.

  Tijdens deze excursiedag krijg je heel wat mooie voorbeelden te zien van natuurstreefbeelden bos.

  Het Hallerbos heeft verschillende types bosnatuurstreefbeelden. Het meest gekende is natuurlijk het Eiken-Beukenbos met Wilde hyacint. Maar ook andere bostypes zijn hier aanwezig.

  In de namiddag verplaatsen we ons mogelijks naar een andere locatie (Zoniënwoud). Hiervoor is verplaatsing met de eigen auto of carpoolen nodig.

  Deze opleiding komt in aanmerking voor opleidingsuren voor MER-deskundigen biodiversiteit.

   
 • Programma

   

   
 • Praktische Info

  Voorkennis

  Je hebt bij voorkeur al de cursus Natuurstreefbeelden herkennen en de criteria geïntegreerd natuurbeheer gevolgd of ben je al wat op de hoogte van de nieuwe natuurstreefbeelden. Een basiskennis van plantensoorten is noodzakelijk.

   
 • Voor wie?

  Voor iedereen die natuurstreefbeelden wil leren herkennen om ze te gebruiken in beheerplannen.

   
 • Lesgever
  Wim Massant

  Wim Massant

  Wim is bioloog, vrijwilliger bij Natuurpunt en vader van twee kinderen. Hij volgt de uitbouw van de Ecopedia website en creëert inhoud voor online leren. Wat opleidingen betreft geeft Wim vooral les over natuurbeheer, natuurstreefbeelden en bloemenweides. Kom je Wim tegen op het terrein, dan is hij waarschijnlijk vogels of planten aan het bestuderen.

Heb je interesse in deze opleiding, maar wordt hij momenteel niet georganiseerd in je buurt of op een gepaste datum? Schrijf je dan in op de interesselijst. In het (optionele) opmerkingenveld kan je aangeven welke locatie je voorkeur heeft. Indien je ingeschreven bent op deze interesselijst, houden we je op de hoogte van komende data waarop deze opleiding wordt georganiseerd.

Gerelateerde opleidingen